Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bitva borců #1: Pletence svalů


ikona
imf
bitva borcu
Že doba osvalených borců už skončila? V akčních filmech možná, ale komiksům vládnou pevnou rukou. 

Děláte nám radost. Do nové Bitvy jste se vrhli s vervou. Naše oblíbené Asiaty a černobílé hrdiny jste sice rovnou poslali do kouta, ale jinak si na vrchní příčky nemůžeme vyloženě stěžovat. A John McClane jako největší kápo? To si necháme líbit. Samozřejmě nezapomeneme ani na Bitvu buchet, holky se budou s borci pravidelně střídat. Dnes je na čase přihodit pár proteinových frajerů do našeho epického koktejlu. Drželi jsme se zlatého pravidla, takže vstup mají povolen jen borci s obvodem bicepsu o rozměrech ropovodu Družba. Zároveň tím vykrýváme několik restů, které vás hned po spuštění doslova pálily. Takže dvě mouchy jednou ranou. Teď je řada na vás: Běžte, hlasujte a šiřte to dál, ať je sláva vašich oblíbených borců co největší. U Buchet jde o sex-appeal, ale tady... tady jde o čest!

BITVA BORCŮ

Hobbs

Tenhle chlápek dovádí koncept one man´s army k dokonalosti. Máme z něj stejný respekt jako z Arnoldova Johna Matrixe, ale Hobbs se umí i zasmát a občas dokonce vypotí (doslova) nějaký ten vtip. FBI ho posílá jen na ty nejtěžší případy, protože ví, že Hobbs dřív nebo později dostane každého. Otázkou je jen počet kusů, ve kterém případného uprchlíka dodá. V jeho partě jsou samí kulturisti nebo holky, co mají větší bicepsy než celá redakce MovieZone dohromady. Jeho auto je obří, jeho bouchačka je masivní, a v restauraci si určitě dává trojitou porci masa, co na grilu strávilo sotva pár vteřin. Je to prostě borec s velkým bé a v době, která borcům nepřeje září o to víc. Hobbse chcete mít na svojí straně, bez ohledu na to, jestli přiletěli mimozemšťani, naštvaný drogový kartel nebo prostě jen vybuchla sopka. Hobbs má řešení na všechno. A pokud pro něj máte dobrou a špatnou zprávu, řekněte mu nejdřív tu špatnou, ať jí může rovnou odkopnout na oběžnou dráhu.

Hulk

Zeleného (zl)obra máme rádi. Svým způsobem ve všech existujících mutacích, ale až avengerovský Mark Ruffalo ho divákům zvládnul přiblížit tak nějak lidsky ještě předtím, než se proměnil v zeleného giganta rozdávajícího zkázu na potkání. Hulk je splněným snem všech kazisvětů - neexistuje žádný strop jeho schopností, pokud ho budete štvát víc a víc, tak jen zesílí. Takže poslat na něj všechno, co máte, je asi ten nejblbější nápad. Americká armáda většinou udělá přesně tohle, takže se komiksové panely plní zmuchlanými tanky, čoudícími stíhačkami a rozprášeným dělostřelectvem. Koledovali si o to, stejně jako Wolverine, když ho Hulk jednou přetrhl vejpůl. Logan to ale rozchodil, a teď alespoň ví, že jsou i nepřátelé, ke kterým je třeba cítit respekt. Nebo jim prostě dát občas pokoj.

Dutch

Chcete šéfovat jednotce nejlepších vojáků, co kdy kráčeli po planetě Zemi? Tak to ale sakra musíte být nejlepší z nejlepších. Major Dutch si to o sobě myslí a má sakra pravdu, takže budete držet hubu a plnit rozkazy i v případě, že máte půlmetrákový rotačák a kapsu plnou bobulí, co z vás udělají sexuálního dinosaura. Dutch se vydává do džungle, aby tu ulovil pár ruských příslušníků Spetsnazu, místo toho ale najde neviditelného šmejda z vesmíru, co rozkrájí jeho kámoše do guláše. A to se nedělá. Dutch mu pak předvede, že i bez pokročilé artilérie a sci-fi hraček umí komukoliv udělat z ksichtu fašírku. Pokud to krvácí, umí to Dutch zabít. To je rovnice, která nedává nikomu šanci, protože tenhle vojenský dobrman je k neutahání. A taky umí postavit stejně důmyslné pastičky jako jeho kolega John Rambo. Poslat tyhle dva někam na misi, tak by se člověk musel odstěhovat mimo planetu, aby to přežil.

He-Man

Jeho civilní alterego se jmenuje princ Adam a souhlasíme s tím, že jeho obleček je trochu netradiční. He-Man ale taky disponuje parádním mečem a dokáže svou zemi jménem Eternia ochránit i před Skeletorem, což je v podstatě oživlá kostra s neméně parádní halapartnou. Zní to celé dost cheesy, stejně jako film Vládci vesmíru, ve kterém se He-Man objevil, ale film je alespoň dostatečně akční a z části se odehrává na Zemi, což He-Mana trochu vzdálilo jeho komiksovým kořenům, v těch je totiž nechutně hodný. Filmová verze je kombinací Thora, Herkula a Barbara Conana (tomu ostatně He-Man vděčí za vznik), jinak též známá jako Dolph Lundgren. S mečem poměrně nebezpečná, ale vzdálená aktuální komiksové řadě od Marvelu, kde He-Man prohazuje věci dimenzionálními branami a fackuje nepřátele pohořími.

John Spartan

Buď dobrý, Johne Spartane. Dobrý? Nejlepší! Tenhle polda budoucnosti byl tak dobrej, že ho museli zmrazit. A pak ho probudili v době, kdy se k sobě všichni chovali úslužně, nepoužívali sprostá slova a jezdili v autech, která řidiče nenechají projíždět zatáčky driftem. John Spartan si to naštěstí nikdy k srdci nebral. Vězeňský kryospánek ho sice proti jeho vlastní vůli naučil paličkovat a šít, ale naštěstí mu z hlavy nevymlátil schopnost produkovat mimořádně cool hlášky a nakopávat zadek všem nepřátelům státu a parádně propečených burgerů. Většinu věcí řeší hrubou silou, ale nakonec se stejně ukáže, že to bylo nejrychlejší, takže bychom mu klidně odpustili všechny ty pokuty za porušování morálního statusu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace