Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spidey pokračuje, Sin City bere dráhu


ikona
KarelR
amazing spider-man 2amazing spider-man 3amazing spider-man 4sin city 2
Pavoučí superhrdina si dá minimálně čtyři štace. 

A máme tu další comicsový útěk. Rok 2013 měl být na adaptace kreslených sešitů obzvlášť bohatý, nakonec ale krapet zchudl. Nejdřív putoval za Silvestra hororový thriller I, Frankenstein s Aaronem Eckhartem, který uvidíme až v lednu 2014. Dva měsíce po něm dorazí do kin původně srpnové pokračování Třístovky. A teď se přesouvá i říjnový sequel Sin City, který nám Robert Rodriguez ukáže až 22. srpna 2014, tedy o celých 10 měsíců později.

 

Normálně by to byl signál, že je něco špatně. Zrovna u Třístovky a Sin City ale půjde spíš o komplikovanou trikovou post-produkci, se kterou v dnešní době není radno spěchat. Comicsárny se totiž vyšvihly na špičku potravního řetězce a dokáží otvírat i přes 100 mega (viz Iron Man 3 a Muž z oceli), takže není divu, že budou lukrativní žánrovky dostávat prvotřídní péči. Snad na tom nakonec vyděláme my a bonusový čas ve střižně filmům prospěje i po ostatním stránkách.

Zařizování premiéry podle stavu projektu každopádně není něco, co by řešili u Sony. Tam oficiálně přiznali, že je Spider-Man jejich nejlukrativnější a nejdůležitější značka. A proto s jeho novou inkarnací uvidíme minimálně čtyři filmy (právě natáčená dvojka nás čeká 2. května 2014), které se roztáhnou až do roku 2018. Třetí Amazing Spider-Man tak přijde do kin 10. června 2016 (ano, obvyklý květnový slot mu před pár dny vyfouknul Marvel) a čtyřka už to stihne tradičního 4. května 2018.

 

Znamená to, že má studio opravdu velké plány, zahrnující záporácký tým Sinister Six? Nebo si jen slepě usurpuje termínové jistoty s tím, že se další film pavoučí sequel může vymyslet vždycky? Vzhledem k tomu, že loňský restart bez námahy utržil 750 milionů dolarů, je to asi jedno. Lidi holt na Spideyho přijdou vždycky, takže nezbývá než doufat, že to s ním nepůjde od desíti k pěti. Za tímhle krokem je totiž vidět dost očividná snaha natočit cokoliv, jen aby se práva nemusela vrátit zpět Marvelu. Smutné. Na podobně zavilé tahy už jsme dávno zvyklí, že...

---

Vytáhni v hospodě: Paulu Giamattimu budou ve dvojce Amazing Spider-Mana padat kalhoty. Ha... ha?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace