Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #196 o Coenech a blockbusterech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Na co si zajít v létě do kina? Jak pracují držitelé Oscara? A mohl bý Já, padouch fungovat jako hraný film?  

Vypláchnutý výplach

Pozvánka týdne
Snažíte se dostat kamarády nebo příbuzné do kina, ale oni vám na to kašlou a radši tvrdnou doma, kdy u televize čumí na sedmačtyřicátou seagalovku natočenou v nějaké rozvojové zemi a pak bulí, že dnešní filmy za nic nestojí? Na Slovensku se rozhodli lidi diváky nalákat tak, že jednoduše sestříhali to nejlepší, co nás v létě čeká. A mohlo by to nalákat i lidi, kteří naposledy byli v kině na Eva tropí hlouposti.

Varování týdne
Ethan Hawke a Julie Delpy se nedávno znovu sešli ve filmu Před půlnocí, na který se jejich fandové těší víc jak my na nové Hvězdné války. A oba herci si udělali čas nejen na natáčení a propagaci, ale i na jednu docela důležitou zprávu. Julie Delpy jednoduše nemá ráda, když v kině svítíte mobilem nebo hlasitě mluvíte. Tak jí moc nese*te!

Reakce týdne
Kdo sleduje Hru o trůny, toho v poslední epizodě čekal šok srovnatelný s hláškou „Já jsem tvůj otec.“ Znalci knihy samozřejmě tušili, že se blíží jeden z nejzásadnějších a nejvíc šokujících momentů, ale kdo jen sleduje seriál, ten seděl s otevřenou pusu na řiti a nevěřícně čuměl. A těch lidí bylo sakra hodně. Pochopitelně si dejte bacha na spoilery, než kliknete!

Hračky týdne
RoboCop se objeví už příští rok a pochopitelně nebude sám. Nejkovovější policajt na světě dorazí i se svou vlastní sérií hraček, ze kterých se chlupy na řiti zježí každému pořádnému geekovi. Můžete si koupit samotného RoboCopa, ale i kultovní „kuře“ ED-209. A oba vypadají zatraceně dobře.

Čtenář týdne
Koloradská neziskovka Comic Book Classroom se pokouší mezi děti rozdávat zadarmo knížky a comicsy a nutit je tím nenásilně k tomu, aby víc četly. Teď jim pomoc nabídl samotný kapitán Kirk. William Shatner totiž dorazil do Denveru na Comic Con a rozhodl se přečíst návštěvníkům knihu Maurice Sendaka Max a maxipříšerky. A evidentně si to užili nejen návštěvníci, ale i kapitán Enterprise.

Dokument týdne
Bratři Coenové jsou zatraceně zajímaví filmaři. Začínali jako nezávisláci a i když dnes mohou točit s největšími hvězdami a prakticky cokoliv, pořád zůstali osobitými režiséry. Mají Oscara, davy fanoušků i volnou ruku, což je něco, o čem se většina konkurentů může jen zdát. Dokument s názvem Joel and Ethan Coen byl natočený v roce 2000, kdy už za sebou měli pecky jako Fargo nebo Big Lebowski, ale k Oscarovi a do skutečně velkého Hollywoodu to měli ještě daleko. Zkrátka měli našlápnuto a vy se můžete podívat na to, jak vlastně jejich natáčení probíhá. 

Záporák týdne
Už za pár týdnů bude mít premiéru animák Já, padouch 2 a Steve Carell si zopakuje roli polepšeného padoucha jménem Gru. Teď se rozhodl pomoci s propagací filmu a navštívil The Ellen Show. Ovšem ne jako Carell, ale právě jako Gru. Co byste říkali na hranou verzi? A jak byste reagovali vy na to, že před vámi stojí jeden z nejlepších kreslených lumpů?

Role týdne
Lena Headey za sebou pár zajímavých filmových rolí má a třeba v Třístovce byla doslova k nepřehlédnutí, v posledních třech letech je o ní však slyšet nejvíc v souvislosti se seriálovou Hrou o trůny, kde si zahrála prvotřídní svini Cersei, která souloží se svým bratrem a zplodila puberťáka, jenž je sice králem, ale člověk by ho nejradši přejel kombajnem. Sama přiznává, že spousta fanoušků má trošku problém rozlišit, kdo je Cersei a kdo je Lena Headey. Někdy to s nimi fakt není snadné.

Vzpomínání týdne
Henry Cavill a Russell Crowe se sešli při natáčení Muže z oceli, kde první hraje mladého Supermana a druhé jeho otce Jor-Ela. Jak se ale zjistilo, nebylo to poprvé, co spolu pracovali. Můžete prohrabávat CSFD i IMDB, jak chcete, ale nejspíš budete mít smůlu. Tak si radši klikněte sem, kde se dozvíte, při jaké příležitosti spolu víceméně pracovali poprvé. Život je holt plný náhod.

Duel týdne
V minulém duelu jste měli rozhodnout, který z hrdinů Vina Diesela je větší drsoň. Přiznám se, že jsem to ani nepočítal, protože Riddick Domovi očividně natrhl biceps.

Dnes budeme remakovat. O předělávce Vinnetoua se už chvilku nemluví, ale možná to je i proto, že tvůrci netuší, kdo by si měl náčelníka Apačů zahrát. Vaše návrhy pište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace