Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bruce Willis stárne...


ikona
Cival
alejandro ajabruce willisdave chapellekurt wimmermatthew mcconaugheymilla jovovichpaul walkersarah jessica parkersteve martintim allentržbytyler perry
 

...což se podobně jako v případě Harrisona Forda musí zákonitě projevovat na jeho čele, erekci a tržbách nových přírůstků do filmografie. Soudě podle traileru příjemně staromódní thriller 16 bloků měl dveře k výdělku dokořán otevřené. V Americe sice startovaly hned čtyři vyrovnané tituly, ale žádný nemohl ty ostatní převálcovat tak mocně jako čerstvý vývar ze spolupráce Richarda Donnera s Brucem Willisem. Jenže doby Smrtonosných pastí dávno odvál čas a naleštěné akční novotvary. 16 Blocks se proto nesvezl ani na raperském jménu Mos Def a s jedenácti miliony za první víkend zapadl až za obhájce minulého prvenství. Madea’s Family Reunion možná padá rychlostí Harveyho Weinsteina hozeného z horních pater Empire State Building, ani 58% poklesu na tržbách ovšem sentimentální dávce Tylera Perryho nezabránilo vyzískat za víkend dalších 12.6 milionů. V souhrnu to pro nízkorozpočtový hit čítá už 46 důvodů k blaženosti, navigující někam k cifře 65.

Takováhle suma zůstane pro většinu z TOP desítky tabu. Neplatí to pro stabilní Walkerův hit 8 statečných (3. plac, 10 M, celkem 58), doslova dvojnásobně však přiléhá k Ultraviolet Kurta Wimmera. Další z přebarvených důkazů „girl-power“ se v posledním týdnu dočkal českého názvu Nová rasa, termínového přesunu na letošní srpen (alespoň tak!) a prvních devíti milionů do kasičky studia Sony. Se třicetimilionovým rozpočtem a dvojnásobnými tržbami Residentů se možná čekalo víc než výnos mezi dvacítkou až pětadvacítkou, ale vyložený propadák se (i vzhledem k dvou a půl tisícovce kin) nekoná. Zdálo by se, že Dave Chapelle a jeho Block Party na sedmé pozici je o mnoho úspěšnější. Dvanáct stovek kin, dokumentární ráz vtisknutý neprodejným Michelem Gondrym a jedna velká hudební show přesto zámořské prognostiky zklamala, neboť ti Chapellovi o víkendu věštili zlatou placku. Šest milionů na tolik slávy nestačilo, ale i tak si můžou Fugees nebo Kanye West dál prozpěvovat do pohody.

Jen netuším, co si myslet o Aquamarine. 7 milionů za první víkend a infantilní blaf pro teenagerky pod zákonem – jdou tyhle dva elementy do kupy? Těžko soudit, prozatím jisté je pouze lehké znevážení prognóz, oproti kterým Aquamarine vydělala nějaký ten milionek navrch. Brzo se za ní ale stejnak slehne zem. To Firewall, Děsnej doják a Curious George se nad své vlastní poměry drží v žebříčku nejúspěšnějších titulů veskrze slušně. I tak ale mohou silně závidět Růžovému panterovi, který pomalu vykukuje nad 80 milionů dolarů utržených jen v Severní Americe. O podobném úspěchu budou za týden snít romantici v komedii Failure to Launch, hororáři v Ajově předpeklí The Hills Have Eyes i chlupatí staříci u The Shaggy Dog. Bohužel největší šance se přičítají Timu Allenovi metamorfujícímu v psa, další dvacetimilionový drasťák bych i tak zase jednou ocenil.

Kompletní TOP Ten tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace