Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #195 o sci-fi válce a kouzlech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Je lepší šéfovat Enterprise nebo Hvězdě smrti? Umí Mark Ruffalo kouzlit? A jak měl skončit Iron Man?  

První červnový výplach

Souboj týdne
Fanoušci sérií Star Wars a Star Trek se nejspíš budou hádat, dokud budou naživu. Který svět je lepší? Kteří hrdinové odvážnější a drsnější? Jak by dopadl souboj Spocka a Dartha Vadera? Tyhle hádky asi nemají konce, ale minimálně debata o tom, jestli by Enterprise zvládla setkání s Hvězdou smrti, už by po tomhle videu mohly skončit.

Charita týdne
Steven Soderbergh je tak trochu nevypočitatelný režisér a když jde člověk do kina na jeho film, tak se občas trochu bojí, jestli dostane divácky atraktivní kousek nebo nějaký experiment, který ho akorát vytočí. Ve skutečnosti to ale asi bude sympaťák, což potvrdil i celkem hezkým gestem. Na webu Extension 765 si totiž můžete koupit věci z natáčení a kulisy z filmů jako Erin Brockovich, Traffic: Nadvláda gangů, Dannyho parťáci a dalších. Všechny peníze pak půjdou na charitu.

Sestřih týdne
Už jsme tu měli spoustu videí, ve kterých jste se mohli pokochat nejlepšími momenty z filmů konkrétního režiséra. Teď došlo i na Guillerma del Tora, člověka, který by dokázal natočit vizuálně podmanivým způsobem snad i opravu sekačky na trávu. Naštěstí se věnuje zajímavějším tématům.

Přiznání týdne
Když režisér propaguje svou novinku, machruje. M. Night Shyamalan třeba teď u After Earth začal slibovat, že dvojka Vyvoleného se blíží, ale asi na ni už není nikdo moc zvědavý. Každopádně tvůrce Podfukářů Louis Leterrier při propagaci svého kouzelnického thrilleru na férovku řekl, že jeho předchozí filmy Neuvěřitelný Hulk a Souboj Titánů jsou srágory. U obou musel začít natáčet bez scénáře, studio mu prý jednoduše oznámilo, že za rok je premiéra a ať si poradí. U Titánů se navíc ne zrovna lichotivě vyjádřil o snaze předělat je do 3D („bylo to rychlé, bylo to hnusné a bylo to jen kvůli prachům“) a kvůli podobnému jednání odmítl točit druhý díl. Uvidíme, co Podfukáři, snad dostal víc prostoru a tyhle řeči nejsou jen výmluvy.

Projev týdne
V Americe je zvykem, že na univerzitách mluví k mladým lidem úspěšní absolventi. Někdy je to vážné, jindy sranda, teď dostal příležitost podělit se o svou modrost režisér Avengers Joss Whedon a začal velmi stylově. Všem mladým, ambiciózním a nadšeným lidem oznámil, že umřou. Dál už se můžete na jeho projev podívat sami.

Konec týdne
Ačkoliv se nám třetí Iron Man hodně líbil a světu podle tržeb evidentně taky, pár připomínek bychom k němu měli a většina z nich by se týkala finále, které mohlo být výrazně zábavnější, osobnější, drsnější a taky přehlednější. Ne že by se nepovedlo, ale Tony Stark by si zkrátka zasloužil trošku jinou tečku. Těžko ale říct, jestli zrovna takovouhle.

Varování týdne
Werner Herzog je režisér, který se sice pohybuje obvykle mimo mainstream, rozhodně ale stojí za to se mu věnovat. A to i v případě, že točí třicetivteřinová videa, která mají sloužit jako varování, že psát SMSky při řízení je fakt blbý nápad. Nic složitého tu nehledejte. Jen to podstatné. A funguje to skvěle.

Kouzla týdne
A ještě jednou Podfukáři. Když už se v Hollywoodu chystá film o iluzionistech, dá se očekávat, že součástí přípravy na roli bude i nějaké to kouzlení. A pár triků se tyhle hvězdy naučili. Tady můžete vidět v akci Marka Ruffala, Mélanii Laurent a Davea Franca.

Přistávací dráha týdne

Závěrečná akční scéna u posledního dílu Rychle a zběsile se odehrává na tak strašně dlouhé přistávací dráze, že by bylo skoro až laciné dělat si z toho v článcích legraci. Každopádně někdo si dal tu práci a spočítal, kolik kilometrů asfaltu by bylo potřeba na to, aby se mohla patnáct minut řezat parta ve sporťácích s magory v gigantickém dopravním letadle. Odpověď najdete tady.

Duel týdne
Minule jsme chtěli slyšet vaše nápady na to, co by se mohlo dít v dalším díle Rychle a zběsile. Většina z nich byla natolik šílená, že to fakt nejde a i když by se nám boj proti náckům na Měsíci nebo únos letadlové lodě líbily, je to asi už fakt trošku moc. Na druhou stranu naháněčka přes půl Ameriky, během níž padouch postupně likviduje členy party, by fungovat mohla. Každopádně nápady si pročtěte sami.

 

Dnes si dáme dieselovský souboj. Zatímco Dominic Toretto Dieselovi vydělává, Richard B. Riddick je jeho evidentně srdcová záležitost. Oba jsou to drsoňové, ale jedničkou může být jen jeden. Je podle vás větší frajer Dom Toretto nebo Riddick? Jméno napište do předmětu a do textu důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace