Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pařba na třetí aneb Vlčí smečka je zpátky


ikona
KarelR
pr
Kudy se kráčelo k velkému kalícímu finále a co nás v něm čeká? 

Vzpomínáte si ještě, kdy a kde jste viděli Pařbu ve Vegas? Mně ten začátek června 2009 z hlavy jen tak nevypadne. Hollywood tehdy seslal na Českou republiku na první pohled obyčejnou komedii o tom, jak se čtveřice chlápků ožrala do němoty. Jen s drobným twistem, který celou zápletku otočil naruby, a místo kalení se naopak pátralo po tom, co se kde minulou noc napáchalo. Tenhle celkem netradiční detail se zprvu zdál být jen nevinnou berličkou. Nakonec se ale ukázalo, že filmu vetknul dost jedinečný pátrací nádech. A když pak navíc fungoval skoro každý fór, který Todd Phillips nabídl... kult byl na světě!

První návštěvu kina následovala druhá, třetí a čtvrtá. Na Silvestra se protáčelo blůčko s (výbornou!) rozšířenou verzí. A následující roky se neobešly bez občasného připomenutí toho, že je Pařba ve Vegas komediálním majstrštykem, který bude žít ještě hodně dlouho. Co to znamená v hollywoodské řeči? Pochopitelně pokračování.

Kolem Vlčí smečky se zkrátka rychle vyrostla až posvátná aura, jíž se snažila v roce 2011 zúročit Pařba v Bangkoku. Rekordní otvírák pro eRkovou komedii jasně potvrdil, že diváci Phila, Stua a Alana zbožňují. Moment překvapení už ale byl pochopitelně pryč a s ním bohužel zmizel i zbytek invence, která byla právě tím, co jedničce dopřálo tak vysoký status. Pánové se jednoduše ocitli v jiném městě a dali si dražší (skoro až remakeové) opáčko, jež stačilo na průměrně zábavnou taškařici, která však vytáhla z diváckých kapes téměř 600 milionů dolarů. Trojka tedy byla jasná.

Třetí Pařba (u nás nakonec nouzově Pařba na třetí) každopádně právě dnes vstupuje do českých kin. Napotřetí se Phillips a spol. naštěstí rozhodli pro lehký úkrok, takže se nepojede chlastat třeba do Paříže. Dějové schéma se konečně mění a Vlčí smečku čeká návrat do Vegas s drobnou zastávkou v Tijuaně (zaskakovalo arizonské Nogales), kde znovu přibere do party ultimátního magora pana Chow.

Novopečený milovník kohoutích zápasů a kokainu nicméně nebude jediným vedlejším hráčem, který se vrací na stříbrné plátno. Trojka se od začátku profiluje jako velkolepý závěr trilogie (komedie za 103 milionů dolarů!) a ve Vegas se bude samozřejmě vracet i ke kořenům, což znamená účast Černého Douga, striptérky Jade a jejího syna Carlose. Dotáhne se romance se Stu a Jade, nesmyslně vykolejená no-name Asiatkou z dvojky? Určitě v to můžeme pevně doufat.

Hlavní překážka veškeré radosti je ale naopak zcela nová. Málem jediným nováčkem v obsazení je (mimo "povinné" Melissy McCarthy v menší roli) John Goodman, který si bude chtít došlápnout na nezastavitelného pana Chow. Jeho gangsterský boss si ale nehodlá špinit ruce osobně, nýbrž tenhle úkol vecpe Vlčí smečce, jejíž původní plány s psychickým zotavováním Alana tak vezmou rychle za své. Jednoduché, nadějné... a snad i náležitě vtipné.

 

Fotkami se prokliknete k příslušným videorozhovorům.

První reakce zámořských kritiků sice hovoří o průšvihu. České diváctvo ale zatím hlásí solidní výsledek, a když jsem chytil trailer Pařby před Rychle a zběsile 6, sál se otřásal v základech prakticky při každém fóru. S tím správným publikem by tak film mohl rezonovat daleko lépe než "normálně", což dává naději, že Pařba na třetí přeci jen zakončí sérii v pozitivním duchu. Trio milovaných hrdinů by si to určitě zasloužilo. A přestože se jim první dobrodružství zřejmě překonat nepodařilo, pořád jsou dost sympatičtí na to, aby si zasloužili ještě poslední šanci. Takže vzhůru do kina!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace