Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Květen 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Gosling loví mafiány, Cruise snipera a Django... všechny! 

A máme tu další shrnutí modrých laskomin. Květen se nesl ve znaku oscarového dojezdu, který ale bohužel nenabídl žádné dramatické megaterno. Místo toho jste si však mohli pořídit hned několik slušných akčňáků, a na domácí trh konečně dorazila parádní indie Ten, kdo stojí v koutě. Nakonec tedy docela solidní nabídka, z níž by vám neměly ujít především následující kousky.

 

TIPY Z DUBNA, BŘEZNA, ÚNORA a LEDNA

Bídníci
Vyšlo: 8. května 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray), 717 Kč (Blu-ray v Digibooku s OST)

Nové Bídníky od premiéry provází vlna nenávisti, jíž se vyrovná snad jen hateování samotné Anne Hathaway. Tom Hooper totiž vzal slovo muzikál doslova, přihodil svoje trademarkové lepení kamery na ksicht a stvořil rozmáchlou hudební odyseu, která zvysoka kašle na diváckou přístupnost. Buďto holt skousnete, že se tu 99% času zpívá v tom nejmelodramatičtějším možném duchu, nebo vás čekají dvě a půl hodiny melodického pekla, po kterém už nikdy nerisknete nic z Francie 19. století. Argumenty zklamaných a rozčarovaných jsou tedy dost jasné. Já ale na druhé stráně Hooperův experiment vítám, protože s výjimkou zbytečných nepřerušovaných záběrů a mrzkého závěru vidím převážně pozitiva. Lety ověřená hudba srší dramatem i komikou (Thénardiérovi!). Režijní hrátky jdou až na krev. A kolosální výstavba nabízí hned několik emoce vzývajících momentů, mezi nimiž kralují barikády nebo skupinové pění One Day More. Kolem a kolem tudíž lehce nadprůměrný přírůstek do spícího žánru, u kterého se každý pokus o vybočení vítá. (7/10) (Civalova recenze)

 

 

Gangster Squad - Lovci mafie
Vyšlo: 29. května 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 537 Kč (Blu-ray)

Akcí nabitá stylovka, jejíž povrchnost v klidu přebíjí štěkající Thompsony. Gangster Squad se nedočkala ani chvály kritiků ani vysoké návštěvnosti, což zamrzí nejen proto, že strká do kapsy snad všechny jarní blockbustery. Ruben Fleischer se totiž opět předvádí jako schopný realizátor, který dělá z Los Angeles čtyřicátých let sakra živé místo. Josh Brolin láme čelisti, Sean Penn zase jednou mizí v roli, Ryan Gosling... září jako Ryan Gosling! A mezi tímhle triem se roztáčí boj o duši města andělů, který si v pohodě můžete vpálit jako prequel L. A. - Přísně tajné. Je z toho tedy další žánrová klasika? Ale kdeže. Svižný akčňák v baloňácích se ale taky neodmítá. Obzvlášť, když je na jeho přestřelková intermezza vážně radost pohledět. (7/10) (Moje recenze)

 

 

Jack Reacher: Poslední výstřel
Vyšlo: 9. května 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 537 Kč (Blu-ray), 627 Kč (Blu-ray ve Steelbooku), 699 Kč (Blu-ray ve Steelbooku s dárkem)

Akční oldschoolové překvápko roku nám přihrálo do cesty sympatického, neporazitelného všeuměla z knih Lee Childa. Zápletka ani střihač nikam nespěchají, Rosamund Pike má ňadra dmoucí a akčních scén je tu na rozdávání. Někdo může mít problém s tím, že nesestřelitelný hlavní hrdina je prezentován kapesním Tomem Cruisem, ale kde chybí centimetry, tam naopak přebývá charisma. Cruise si Reachera střihnul s velkou chutí a úplně jinudy než třeba Ethana Hunta, takže snímek osciluje mezi akčním filmem a detektivkou a celkem přesvědčivě nám tvrdí, že Jack Reacher vznikne tak, že dáte do zkumavky genetický kód Jacka Bauera, Caseyho Rybacka a Johna Matrixe. A pak s tím pořádně zatřepete. Podobný šarm a nadhled by Američani, neustále hledající svého Jamese Bonda, potřebovali opakovaně. Velká škoda, že tržby dalšímu dobrodružství příliš nenahrávají. Tady by totiž sedlo jak prdel na hrnec. (8/10) (imf) (Civalova recenze)

 

 

Lincoln
Vyšlo: 27. května 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray s Playbill Book)

Tak si Daniel Day-Lewis pro toho třetího Oscara přeci jen došel. Gratulace, i když podezřívám Akademii z toho, že mu jej vlepila jen díky jménu jeho postavy. Sám Lincoln je totiž v Lincolnovi tím nejslabším článkem, nezajímavým mudrujícím pánem, jemuž jako by věčnou slávu zajistili spíš dobře zvolení spolupracovníci. Ale i to se v politice asi počítá, a u filmu o někom takovém je nejspíš dobře, že se herní čas dělí mezi spoustu slavných jmen, která se rvou za ukončení války i otroctví v jednom odvážném tahu. Právě vedlejší postavy (v čele s fenomenálním Stevensem Tommyho Lee Jonese!) totiž tahají tuhle hutnou dialogovku nad hladinu a dávají Spielbergovi šanci, aby ji prodal po svém. Co to znamená? Že se rychle utíká k poučné rodinné pohádce, která mocným slzopudným finále smazává mnoho utahaných konverzací, přes které se člověk musí prokousat. Ve finále tedy další nepříliš vstřícná oscarovka, která by si bez slavných jmen nejspíš neškrtla. Zkušený tým z ní ale přeci jen vyždímal koukatelné historické drama, které při školní výuce poslouží víc než leckterá obří učebnice. (7/10) (Hladova recenze)

 

 

Nespoutaný Django
Vyšlo: 22. května 2013
Cena: 299 Kč (DVD s kartami), 447 Kč (Blu-ray s kartami), 537 Kč (Blu-ray ve Steelbooku s kartami a comicsem), 717 Kč (Blu-ray ve Steelbooku s kartami a OST)

Píše se rok 2013 a Oscara za scénář získal western. Hell yeah! Konečně nějaký šmrncovní výsledek, který posvěcuje jeden z nejpřívětivějších bijáků roku. Quentin Tarantino tak dlouho kroužil kolem kovbojek, až si jednu natočil. Samozřejmě s drsným černochem a ukecaným Němcem v hlavních rolích, protože... proč krucinál ne? Jamie Foxx a (podruhé oscarový) Christoph Waltz tak mohou kralovat nahláškovanému výletu na divoký západ, ve kterém se pochopitelně nešetří krví ani bizarními scénami. Tarantino tak svoji fantazii opět ždíme na maximum a servíruje překvapivě čistokrevnou žánrovku, která pobaví víc než většina komedií z poslední doby. Z květnové blůčkové nabídky jasná volba. A neříkám to jen proto, že ten steelbook vypadá fakt dobře! (8/10) (Durova recenze)

 

 

Ten, kdo stojí v koutě
Vyšlo: 22. května 2013
Cena: 177 Kč (DVD)

Asi nejmíň cool film minulého roku konečně dorazil na český trh. A neměli byste ho minout kvůli tomu, že veškerou prvoplánovou parádu vyvažuje hořkosladkým příběhem o dospívání, který vás rozšmelcuje jako máloco z poslední doby. Ten, kdo stojí v koutě je totiž nadmíru osobitou knižní adaptací, v níž se dostanete pod kůži hned třem bravurně napsaným postavám. Jen abyste s nimi zažili všechny teenagerské veletoče, čímž se výjimečně nemyslí jen sex, drogy a alkohol. Zdejší hrdiny toho trápí daleko víc, a věřte mi, že budete Charliemu, Patrickovi a Sam fandit od začátku do konce, aby je krizová mladá léta nesemlela do ztroskotaných duší, která se budou celý život marně drápat za férovým kusem štěstěny. Prostě jak už jsem říkal. Cool to vážně není... ale k dokonalosti to nemá daleko. (9/10) (Moje recenze)

 

 

Dále v květnu vyšlo: Chceš pěstí?, Nadějné vyhlídky, Rodičovský manuál, Vražedná hra

Nashle u krapet chudšího června.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace