Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rychle a zběsile 6 rozemlelo Pařbu


ikona
Cival
fast & furioustržby
The Rock a našlapané káry si podmanili americké pokladny... 

Vysokooktanová filmová série zdaleka nekončí. Už příští léto totiž uvidíme Rychle a zběsile 7. Zvenku se tohle dření úspěšné značky může jevit jako příliš uspěchané, studio Universal ale správně ví, že tahle série je neskutečnou dojnou krávou. A že je třeba ji využít na maximum, dokud je po ní poptávka.

Ta rozhodně v případě Rychle a zběsile neupadá. Díky čtvrtému a pátému dílu se série vytáhla mezi nejsilnější frančízy studia. Předchozí díl utržil za první víkend v amerických kinech 86 milionů dolarů, šestý film série se ale vytáhl už na dostřel stovce z jediného víkendu – 98,5 milionů dolarů z prvního víkendu jasně ukazuje, že se i dnes ještě může vyplatit investovat do testosteronových blockbusterů se svalnatými hrdiny.

Megafilm za 160 milionů dolarů tak cílí jen v Americe na 220 mega. Další půlmiliardu pak slibují výnosy z ostatních kontinentů, kde je o Vina Diesela, Paula Walkera a hlášky The Rocka taky zatraceně velký zájem. Sedmička tak má rozhodně co překonávat, ale s příslibem nového cool záporáka může klidně jít ještě o úroveň výš. Dobrým znamením pro studio jsou poměrně pozitivní ohlasy – Rychle a zběsile si reputaci nepokazilo a nebude plošně ztrácet hordy fanoušků.

Právě tahle lapálie totiž postihla komediální Pařby. Warnerovská trilogie taškařic se uzavřela Pařbou na třetí, tahle novinka ale nepotvrdila pověst kasovní loženky a absolutního megahitu. Tržby klesly oproti druhému dílu o víc jak polovinu, ze 117 na 54 milionů dolarů po čtyřech dnech! Svůj podíl na tom má jednak trochu nižší kvalita dvojky, která vlastně byla jen drsnějším remakem jedničky v nových kulisách, bolestivé ale určitě byly i záporné recenze a ne zrovna dobré ohlasy prvních diváků.

Samozřejmě i třetí Pařba nakonec bude výdělečnou záležitostí, i díky výnosům ze zbytku světa. Je ale dobře, že tohle narychlo upečené finále, které spolklo sto milionů dolarů na rozpočtu, opravdu uzavře trilogii a tvůrci, herci a s nimi i diváci půjdou jinam. Jinak by totiž hrozilo, že se sympatická značka definitivně zprofanuje a trapně uhnije na smetišti dějin.

Třetí místo si jistě drží nový Star Trek. Výlet lodě Enterprise Do temnoty se povedl a díky tomu jeho tržby neklesají tak rychle jako u jiných letních blockbusterů. 38 milionů z druhého víkendu je fajn, stejně tak průběžných 146 mega z Ameriky a čtvrtmiliarda z celého světa – americké tržby ale jsou pod úrovní prvního dílu, který byl obrovskou trvalkou, naopak mezinárodní výdělky bude mít dvojka tentokrát výrazně vyšší, než jaké je měla jednička. Pořád je ale zřejmé, že studio Paramount čekalo od tohohle filmu víc a že plánovanou premiéru trojky v roce 2016 nikdo narychlo tlačit kupředu nebude.

DENNÍ TRŽBY NOVÝCH STAR TREKŮ A STAR WARS

Zklamáním jsou i výsledky animáku Království lesních strážců aka Epic od Foxů. Ti zjevně nevychytali načasování premiéry a vpustili svou „avatorovskou“ novinku do našlapané letní konkurence. Tam se sice dobře daří pixarovkám nebo pokračováním zajetých sérií, ale těžko se tu prosazuje nějaké novotě. Čerstvý 3D film od režiséra Doby ledové a Robotů tak vytěžil z bezmála čtyř tisícovek kin jen 34 milionů dolarů a horko těžko se bude ucházet vůbec o „povinných“ sto milionů (tolik byl i rozpočet filmu).

Iron Man 3 na pětce už hlásí skoro 1,2 miliardy dolarů z celého světa, Velký Gatsby na šestém místě pak vytěžil z Ameriky už 114 milionů, což je velmi slušná bilance.

Do desítky se vešli ještě chválená nezávislárna Mud, životopisný hit 42, animák Croodsovi a sci-fi Nevědomí.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden nás čeká taky zajímavý souboj novinek: Shyamalanovu sci-fi Po zániku Země totiž vyzve kouzelnický thriller Podfukáři.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace