Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvel vs. Foxové: Rvačka o Quicksilvera


ikona
KarelR
avengers 2marvelx-men:days of future past
Ožije superrychlý mutant hned dvakrát? 

A už je to tady. Není to ani pár týdnů, co jsme řešili delikátní kličky ve smlouvách, kterými Marvel rozpůjčoval svoje comicsové superborce. Jedním z nejzajímavějších aspektů bylo rozdělené vlastnictví Magnetových dítek Quicksilvera a Scarlet Witch, jež může na plátno legálně poslat jak Marvel v Avengers, tak Foxové v X-Menech. Joss Whedon nedávno prozradil, že mutantí sourozenecké duo vepsal do pokračování miliardového hitu. Co na to Bryan Singer?

 

Chvíli bylo ticho. Teď ale přišlo nečekané oznámení, že se Quicksilver objeví v X-Men: Days of Future Past. Dokonce už mu byla přidělena tvář mladého Evana Peterse (American Horror Story), podivné načasování ale pochopitelně není náhoda. Zlé jazyky tvrdí, že Foxové Marvel schválně předběhli (další X-Meni se do kin podívají rok před dalšími Avengers), a že jde o malou odplatu za ztrátu práv na Daredevila, jehož Marvel v nemilosrdných jednáních stáhl zpět pod svá křídla.

Singer prý Quicksilvera potřebuje jen pro jednu velkou scénu, jinak ladně zapadne mezi mutantí drobotu, kterou budou Days of Future Past zaplněny po okraj. Whedon z něj naopak hodlá udělat intergrální postavu marveláckého filmového univerza, která by se měla objevit ve více filmech. Rozhodně tedy nepotěší, že by měla o rok dřív vyběhnout do světa jiná verze, jež může řadě lidí postavu znechutit. A případně je zmást ohledně toho, že jde o krok ke sdílenému vesmíru.

 

Opak je totiž pravdou. Quicksilver bude v X-Menech existovat pod svým "mutantím" jménem a může se zmínit celý magnetovský origin, což by mimochodem platilo i pro Scarlet Witch. V Avengers, pokud Marvel necukne, ale budou sourozenci známí jen jako Pietro a Wanda (jejich civilní jména), a jejich superrychlost a magická kontrola nad pravděpodobností nebudou nikterak souviset se světem Wolverinea a spol.

Už v tom máte trochu menší zmatek? Fajn. Ale představte si ty ubohé rodiče, co napřesrok koupí domů špatného Quicksilvera!

---

Vytáhni v hospodě: Tyrion už se pilně chystá na svoji mutantí štaci...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace