Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nářez #14: Prokopat se až do Hollywoodu


ikona
imf
narez
Taky vám maminka říkala, že mlácením lidí to nikam nedotáhnete? Tak to se mýlila! 

Eric Jacobus je týpek z Kalifornie, který si z hecu a lásky k hongkongským filmům začal natáčet vlastní akční scény někdy v roce 2000. I já jsem se v té době o něco podobného pokoušel, prohodili jsme pár mailů, pochválili si první pokusy, a šli dál vlastní cestou. Já s natáčením po pár letech praštil, protože jsem kriticky uznal, že v mém případě asi opravdu platí, že kdo neumí, učí. :) Eric se ale nikdy nevzdal. A jeho krátké filmy vypadaly líp a líp, takže jsme prohazovali další maily, ve kterých jsem chválil už jen já. Podobně jako další kalifornští šikulové, Zero Gravity, to Eric nakonec dotáhnul do vyšší ligy, i když pořád trval na tom, že chce točit svoje věci - loni dotočil celovečerák Death Grip a povedlo se mu ho dostat do videodistribuce v Americe. Vydřený a vlastními penězi zaplacený sen.

Co vlastně Eric točí za scény? Mrkněte se na tuhle krátkou bitku, která tvrdostí výměn (a střihem zvukových efektů) odkazuje na legendární akčňák Jackieho Chana Wheels on Meals. Dynamika a rytmus výměn, záběrování a přirozený vývoj souboje... to všechno je na jedničku. Aby ne, když k tomu Eric došel po dekádě piplání a učení se od nejlepších. Po zhlédnutí akce v G.I. Joeovi 2 se skoro chce říct, že by to Eric mohl v Hollywoodu vyučovat. A nám všem by se ulevilo. Kdyby někdo poslouchal. A to už se naštěstí děje. Eric moc dobře ví, že na svojí tvorbu si musí někde vydělat. A protože zná pár hollywoodských kaskadérů, herců a vůbec užitečných osob, získal nejen roli Strykera v nové sezóně webové série na motivy Mortal Kombatu, ale taky se podílel na choreografii akčních scén v poslední Smrtonosné pasti. Že tam moc bitek nebylo? Ale mohlo být. Před pár dny Eric hodil na YouTube nepoužitý nástřel souboje na střeše (jde o finální lokaci v Černobylu), kde mohl John McClane zas jednou předvést, že duel nevyhrává technika, ale odhodlání. Velká škoda, že se tahle věc do finálního sestřihu nedostala (nebyla ani natočená). Filmu by trochu vylepšila skóre a Eric by měl velmi důležitý zářez do portfolia. Tak snad příště.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace