Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hodinové představení Hobita 2


ikona
KarelR
hobbitpeter jacksontolkien
Peter Jackson odhaluje příští návrat do Středozemě. 

V neděli večer měla spousta Tolkienovských fanoušků o zábavu postaráno. V osm hodin totiž odstartoval hobití Live Event s Peterem Jacksonem, ve kterém se téměř plných 60 minut debatovalo o prosincovém sequelu Šmakova dračí poušť. Jackson nejdřív společně s Jedem Brophym (Nori) prošel kus Wety a ukázal nejen svou sbírku bondovských plakátů (cool!), ale také mo-capový ateliér a kanceláře s koncept arty a výrobou triků. Ta pravá lahoda nicméně přišla až potom.

(pro celé video klikněte na obrázek)

Po přecházecím úvodu totiž následovalo dlouhé posezení ve střižně, kam Jackson mimochodem zásadně chodí bos, a za pomoci Jabeza Olssena (pracuje na všech třech Hobitech) se rozjela parádní ukázka toho, jak by se mělo lákat na nadcházející filmy. Jackson odpovídal na dotazy zvídavých fanoušků na twitteru a pouštěl videopozdravy herců z obou trilogií. Hlavně ale ukázal spoustu záběrů z natáčení druhého Hobita.

Sledující šťastlivci se tak mohli pořádně seznámit s elfím králem Thranduilem (Lee Pace), sličnou elfí posilou Tauriel (Evangeliny Lilly) a se dvěma obyvateli Jezerního města - jeho proradným vládcem v podání Stephena Frye a lučištníkem Bardem, ze kterého prý Luke Evans udělal něco na způsob středozemského Robina Hooda. Třešničkou na dortu pak měl být premiérový sneak peek, ze kterého se nakonec vyklubala nikterak usazující scéna s Gandalfem a Radagastem. Tuny zákulisního materiálu ale tenhle přešlap zdaleka vyvážily, a tím nej přitom zůstal Jacksonův rozbor scény na lodi, v níž názorně předvedl, kolika různými způsoby se Martin Freeman snaží oživit Bilba. Nádhera.

Píšu tohle všechno proto, abyste lomili rukama, že to nikdy neuvidíte? Kdepak. Celý Live Event se totiž konečně probojoval na internet, kde snad vydrží dost dlouho na to, abyste mě věnovali hodinku času. Asi nemusím zdůrazňovat, že má dost jedinečnou náplň, a že mnohým rozzáří očíčka víc než první film. Jackson díky němu každopádně zůstává lídrem co se bonusových materiálů týče, a jelikož stále neztratil schopnost vtáhnout člověka do Středozemě, i když odevšad čouhají zelená pozadí, okamžité natěšení na druhý film je zaručeno. Kéž by tenhle propagační styl vyznávalo daleko víc režisérů.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace