Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šílené kouzelníky Carella s Carreym smetlo Oz


ikona
Cival
tržby
Jak komediální ikony padly na hubu... 

Sam Raimi si mne ruce a z disneyovské centrály mu chodí jeden blahopřejný mail za druhým. Mocný vládce Oz totiž dál dominuje světové kinodistribuci, tak aby si mohl brzy dojít pro půlmiliardu dolarů. Zatím jich má fantasy prequel na kontě 281 z celého světa - daří se mu ale zejména v Americe, odkud přiteklo za deset dní promítání 145 milionů dolarů.

Rodinná 3D hitovka si o uplynulém víkendu připočetla dalších 42 milionů, při střídmém propadu o 46%, což s naprostou samozřejmostí stačilo na obhajobu první pozice kasovního žebříčku. Vyhlídky do příštích dní můžou být optimistické, protože se Oz neproměnilo v rychlokvašku, o kterou by rodinky přestaly mít hned po pár dnech zájem.

Překvapivě byl ale nátřesk i na thriller The Call. Žánrovka o telefonní operátorce, která se pokusí zachránit unesenou mladou slečnu, podle trailerů (ale i dle znuděných amerických kritiků) nebude patřit zrovna k nejduchaplnějším filmům roku. Halle Berry v hlavní roli ovšem projevila nečekanou star-power a bylo z toho velmi potěšujících 17 milionů z prvního víkendu.

Triller s třináctimilionovým rozpočtem v zámořských kinech uspěl, utrží tu totiž přes čtyřicet mega.

Naopak v jasný propadák se proměnila komedie The Incredible Burt Wonderstone. Kouzelnická šílenost, která svým naturelem připomíná třeba ferrellovku Ledově ostří, sice spojila dva velké kasovní tahouny (bývalé?) do jedné ztřeštěné komedie, kombinace Jim Carrey – Steve Carell ale tentokrát vůbec nezabrala. Zatímco před deseti lety tahle dvojka přišla s Božským Brucem, jenž jen v Americe utržil čtvrt miliardy dolarů, teď je z toho hanebný desetimilionový otvírák a velké zklamání pro studio Warner Bros. Debutující režisér Don Scardino teď moc nových nabídek asi nedostane.

V Hollywoodu musí být sakra vyděšení, protože když nezabírá ani takhle hvězdně obsazená komedie, trend padající návštěvnosti se bude těžko obracet. A jeden Oz a nečekaný úspěch The Call na tom moc nezmění. Bude se s napětím čekat, jak se komediálním hvězdám minulé dekády zadaří v dalších projektech blízké budoucnosti  – Ferrell, Stiller, Wilson nebo Vaughn totiž poslední měsíce zklamávají, takže s tržbami Brigádníků, Zprávaře 2 nebo Waltera Mittyho to bude ještě sakra napínavé.

O mizerných tržbách fantasy Jack a obři (tentokrát na čtvrté pozici) je naopak rozhodnuto, stejně tak o vynikajících komerčních výsledcích komedie Identity Thief na pětce.

V druhé půlce žebříčku se drží Rockův Snitch čili Práskač, který to vcelku nečekaně dotáhne i do českých kin, dále pak slabá komedie Na šrot, oscarová pecka Terapie láskou, úspěšná romance Safe Haven aka Bezpečný přístav a animák Escape From Planet Earth.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden bude v kinech tlačenice, protože konverzační komedii Admission s Tinou Fey a Paulem Ruddem se postaví animák od tvůrců Jak vycvičit draka Croodsovi, slibný akčňák Pád Bílého domu aka Olympus Has Fallen a do širší distribuce se podívají i chválení Spring Breakers.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace