Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #184 o comicsech a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jaký je Darth Vader otec? Je ničení New Yorku umění? A kterou značku bot preferuje Batman?  

Nedělní výplach

Reklama týdne
Tarsem Singh je možná až moc osobitý režisér a ne každý (například já) přišel jeho filmům a vizuálním šílenostem na chuť. Každopádně ale patří mezi absolutní špičku mezi tvůrci reklam a potvrzuje to i tentokrát. Mobil Sony Expiria Z si kvůli němu asi nekoupíte, ale reklama na něj má rozhodně atmosféru a vypadá zatraceně dobře.

Tričko týdne
Co může způsobit jedno tričko, respektive jeho absence? Skoro až třetí světovou, když jde o tričko Justina Biebera. A v případě, že jeho chuť chodit bez něj a dělit se se světem o své břišáky okomentuje Olivia Wilde lehce cynicky, jde doslova o držku. A přitom mohl ten chudák nastydnout! Ta slečna má smysl pro humor a umí situaci hodně stylově vyhrotit.

Konec spolupráce týdne
Když by se hádal Zdeněk Troška dejme tomu s Michalem Mannem, bylo by jasné, na čí stranu by se MovieZone přiklonila. V případě konfliktu Quentina Tarantina a Ennia Morriconeho to je ale podstatně těžší. Tarantino legendárního skladatele respektuje, použil jeho hudbu u Kill Billa, pokoušel se ho ukecat ke spolupráci u Hanebných panchartů, kde to nevyšlo, a u Nespoutaného Djanga od něj dostal jednu věc. Teď ale Morricone prohlásil, že s ním už nikdy v životě pracovat nebude, protože ve svých filmech používá hudbu tak, že to absolutně nedává smysl. Na jednu stranu má Morricone pravdu, na druhou je víceméně jasné, že Tarantino o tom ví a je to součást jeho stylu. Každopádně Tarantino si musí hledat nového skladatele.

Product Placemant týdne
Bruce Wayne je v pohodě, je to miliardář a když si chce koupit Ferrari,  teré má potahy na sedadla udělané z kůže pandy, nemá s tím problém. Co ale ostatní superhrdinové? Peter Parker musí vyrábět pavučiny, zašívat si oblek a nejspíš platit i vysoké zdravotní pojištění. Je tedy jen otázka času, než se někteří sociálně slabší hrdinové rozhodnou upsat reklamě a než uvidíme Captaina Americku propagujícího na svém štítu Billu nebo Levné knihy. Ale nakonec by to nemuselo být tak zlé.

Výstava týdne
New York je město, které filmaři milují. Odehrává se v něm většina filmů Woodyho Allena nebo Martina Scorseseho a když chce někdo vypustit do světa Godzillu nebo nějakou jinou katastrofu, vždycky je lepší vyrazit do New Yorku než třeba do Horšovského Týna. Pokud se tam teď náhodou motáte, stálo by možná za to navštívit výstavu The Popular Face of New York, která až do devětadvacátého března probíhá v Bottleneck Gallery. Najdete tu hromadu obrazů New Yorku, jejichž autor Chris Thornley se inspiroval ve filmech jako Den nezávislosti, King Kong, Krotitelé duchů a ve spoustě dalších. K nám to bohužel asi nikdo nepřiveze.

Song týdne
Ricky Gervais je jeden z nejlepších komiků současnosti. Umí urazit Angelinu Jolie a zároveň nafasovat hlaví roli ve dvojce Mupetů. Tam ho nejspíš čeká spousta sluníčkových písniček, takže se rozhodl pořádně se připravit. A dal se na pozitivní reggae.

Comicsy týdne
Sehnat u nás dnes dobrý comics není nic těžkého a pokud člověk nejde na jistotu, může v knihkupectví nechat opravdu hodně peněz. Roky totality a devadesátá léta, kdy to comics měl v očích lidí hodně těžké, však budou fanoušci dohánět ještě pěkně dlouho. Spousta slavných příběhů u nás jednoduše nevyšla a nevyjde. Pokud byste si rádi ale doplnili vzdělání, tak nakladatelství Marvel vám rádo pomůže. Jejich nová aplikace Marvel Unlimited nabízí za šedesát dolarů ročně přístup k 13 000 comicsů! Všechno to jsou starší věci a nové se tam údajně mají objevovat s půlročním zpožděním, vyhledávání je hodně chaotické, ale na doplněné znalostí je to naprosto ideální materiál. Zatím můžou stahovat jen majitelé přístrojů od Steva Jobse.

Otcovství týdne
Darth Vader neviděl své dětí pár desítek let a mezi tím stačil terorizovat galaxii. Kdyby u něj ale Luke a Leia zůstali, možná, že by měl úplně jiné starosti. Jeffrey Brown napsal comicsové knížky Darth Vader and Son a pokračování Vader's Little Princess, v nichž ukazuje, že rodičovství není žádná sranda, ani když je člověk nejdrsnějším borcem v galaxii. Tady se mrkněte na pár ukázek.

Duet týdne
Lindsey Stirling je na internetu celkem známá osobnost a geekové ji žerou za to, že 1) je pěkná 2) hraje na housle jejich oblíbené melodie z her a z filmů. Nedávno se vrhla spolu s Piano Guys na Mission: Impossible a společně k tomu natočili i celkem stylový klip. Konec konců, pusťte si ho sami.

Duel týdne
KarelR se vás minule ptal na najočekávanější comics léta a celkem s přehledem vyhrál Man of Steel Zacka Snydera.

My se ale dnes mrkneme na Iron Mana. Robert Downey Jr. by měl po druhých Avengers vyjednávat o nové smlouvě. Marvel nejspíš udělá všechno pro to, aby si ho udržel, ale čistě teoreticky - koho jiného byste si v roli Tonyho Starka představovali? Jen pro inspiraci, před obsazením Downeyho se mluvilo o tom, že by si kovový oblek navlékl třeba Billy Bob Thornton, Timothy Olyphant nebo Sam Rockwell, ale hlasujte samozřejmě pro koho chcete. Jméno pište do předmětu, do textu důvody. Jako vždycky.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace