Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 5 věcí, které chceme od třetí Pařby


ikona
KarelR
bradley cooperhangovertématodd phillips
Alan, Phil a Stu mají šanci na reperát. Jak ji proměnit? 

Nevím, jestli se to dá říct o téměř půlmiliardovém filmu, ale Pařba ve Vegas je skoro kult. Před čtyřmi lety to byl doslova komediální blesk z čistého nebe, když jsme místo další mainstreamové patlaniny dostali kocovinový úlet první jakosti. Ze Zacha Galifianakise byl přes noc komik numero uno. Z Bradleyho Coopera se konečně vyklubal další Brad Pitt. No a Ed Helms... ztvrdnul v televizi, odkud ho možná vysvobodí až chystaný remake Bláznivé dovolené.

Z první štace vlčí smečky se nicméně rychle stal kalební a silvestrovský evergreen (prodloužená verze vládne!), jehož dva roky staré pokračování slibovalo ještě větší a ještě bláznivější dobrodružství v Bangkoku. O sto mega výdělečnější film ale spíš zklamal, když nabídl akorát to samé jinde, a nyní přichází ne tak moc očekávaný reparát jménem Pařba na třetí (no... mohlo být hůř). Jeho včerejšímu teaseru se podařilo zaseknout pár důležitých háčků. K nastartování vysokých očekávání to ale zdaleka nestačilo, ta přijdou až ve chvíli, kdy z trojky začne prosakovat pár věcí, které by film katapultovaly ke kvalitám jedničky. Co že by nám to stačilo ke štěstí?

1) Jen proboha zase nerecyklovat

Phillips a spol. dobře vědí, že se recyklační styl dvojky nesetkal s velkým nadšením. A tak se několikrát slibovalo, že trojka uhne jinam. Teaser sice nový směr naznačuje už úvodem, který se odehrává na pohřbu Alanova otce. Jenže... potom zase někam zmizí Doug a chlapci se ocitnou ve Vegas, kde se potkají s Heather Graham a zapletou s gangstery? Hranice mezi návratem ke kořenům a lacinou kopírkou opět bude zatraceně tenká. Takže doufejme, že scenáristé akorát nevyndali titulní kocovinu a neřekli si, že víc změn už by fandové série neunesli. Čím neprobádanější území, tím lépe!

 

2) Špetka akce

Možná jste si toho ani nevšimli, ale Todd Phillips je docela obstojný akční režisér. Když se totiž ve Starskym a Hutchovi nebo ve výplňovce Na doraz dostal k automobilové honičce, vždycky z ní vyždímal svižný a zábavný highlight filmu. Z jeho umu by pak klidně mohla těžit i třetí Pařba, ve které určitě bude prostor pro zběsilý útěk nebo únik. Nikdo samozřejmě nechce, aby vzal Bradley Cooper do ruky samopal a začal řvát: "What you got, bitches?!" Nějaké to akčnější intermezzo by ale nebylo od věci, obzvlášť když si film chce podmanit přízvisko "epické zakončení".

3) Hodně prostoru pro Johna Goodmana

Pamatujete si ještě záporáka z Pařby v Bangkoku? Paul Giamatti tam hodně rychle vyklidil pole, tentokrát by ale vlčí smečka měla dostat podstatně tužšího soupeře. John Goodman je totiž poslední měsíce v ráži, a v Letu i v Argu opakovaně dokázal, že mu nechybí charisma ani komediální timing. Rozzuřeného gangsterského bosse, co řeší věci stylem Mickeyho Cohena, by tak měl vystřihnout levou zadní. A není pochyb o tom, že čím víc prostoru dostane a čím reálnější nebezpečí z něj Phillips udělá, tím lepší film mu vypadne ze střižny.

4) Osobní linie

Pařba ve Vegas nebyla žádnou velkou charakterovou studií. Každá z postav se ale někam posunula, ať už šlo o Alanovo nalezení kamarádů, Philovo docenění vlastní rodiny nebo Stuův rozchod s usurpátorskou přítelkyní. Zkrátka prvotřídní scenáristická práce, jež se ale bohužel nepřenesla do druhého dílu. Tam se akorát pokračovalo v Alanově podivínství, Philově napravování průšvihů a Stu se dočkal análního znásilnění a svatby, kterou mu nikdo nepřál. Hm. Pokud by se tedy mělo alespoň částečně vrátit kouzlo jedničky, vážně nebude stačit plno odvázaných skopičin. Musí znovu dorazit i bijící srdíčko z přípitku na střeše, bez kterého člověk těžko zatouží po druhé, třetí a čtvrté návštěvě kina.

5) Ehm... humor

Pařby jsou pochopitelně především komedie. A i když minulý odstavec volal hlavně po osobitém jádru, vlčí smečka by těžko mohla bodovat v trapném road tripu s ohranými fóry. Dvojka šla ve snaze šokovat často přes čáru, anebo byla naopak moc líná na to, aby vytasila něco nového. A právě tomu by se měla trojka vyhnout, což je zhruba to nejtěžší, co po komedii můžete chtít. Jednička vynikala tím, že dokázala prodat i typově nejohranější gagy, v nichž Mike Tyson rozdával KO a Bradley Copper š*kal tygra. Snad stejná rovnováha mezi neochvějnou klasikou a zvrácenou nápaditostí přijde i tentokrát... a PETA to nějak ustojí.

Teaser Pařby na třetí si můžete připomenout tady. Co byste ve filmu rádi viděli vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace