Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nářez #9: Holky se nebijou


ikona
imf
Váhavý Jackie dostane pořádnou sodu od kvarteta amazonek 

Božská relikvie patří k filmům, které jste buď viděli nebo ne. A pokud ano, určitě vám v hlavě nikam nezapadnul. Vedle Police Story patří k Jackieho nejúspěšnějším zářezům a je zodpovědný i za legendární postavu Asijského Sokola, kterou bohužel Jackie neslavně pohřbil v loňském sequelu CZ12. Stejně jako Steven Spielberg prostě nemohl dát svému archeologovi pokoj a musel to ještě jednou zkusit. Už to dál nerozmazávejme, protože první dva díly téhle série (v Americe šly na přeskáčku, takže Operation Condor II = Armour of God a Operation Condor = Armour of God II) jsou perfektním Jackieho showreelem - honičky přes celou Zeměkouli, kaskadérské kousky s nejrůznějšími přibližovacími prostředky, přestřelky a samozřejmě bitky. Božská relikvie na nich vyloženě nestojí, je to opravdu spíš hodně podařený klon Indiana Jonese, ale právě kvůli nim tu dneska jsme. A tuhle si z finále prvního filmu určitě pamatovat budete. Kdo ji neviděl, ten se možná konečně zamyslí nad podtitulkem dnešního Nářezu.

 Božská relikvie (1986) (CSFD, IMDB)

Kromě profláknutých lokací jako Paříž či Maroko se film natáčel (především jeho poslední půlhodina) v tehdejší Jugoslávii. Podle zápletky tu žije kult, který chce pomocí svatého brnění, což je ona božská relikvie v názvu, ovládnout svět. Jde o několik desítek mnichů, kteří se uměji celkem dobře prát. Není tedy divu, že finále je jednou velkou honičkou, při níž Jackie zdecimuje celé davy pěšáků v kápích. Já jsem ale vybral souboj s osobní stráží šéfa celého kultu - čtveřicí bojovných amazonek, které se mohou chlubit nejen bujnou kšticí a hrudníkem. Jackie holky sehnal díky velkému castingu a pomocí paruk je zkušeně nadoublovali členového jeho stunt teamu. Výsledek je dechberoucí a ukazuje Jackieho kvality před i za kamerou. Zapomeňte na to, že holky se nebijou. Zapomeňte na to, že se na jehlových podpatcích nedá chodit. I když jsou to právě ony, které zdánlivě neporazitelnému dívčímu týmu pěkně zavaří.

P.S. Mimochodem tu fintu s orbitkama na začátku scény jsem po zhlédnutí filmu praktikoval. Asi tři roky.

P.P.S. Ruský voice-over je daní za lepší kvalitu videa. Čtyři minuty to vydržíte. Vaši (pra)rodiče to museli vydržet čtyřicet let.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace