Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Únor 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Co nového si můžete pořídit do filmové poličky? 

Jak jsem slíbil, tak činím. Zatímco lednová nabídka Blu-rayů a DVD nebyla příliš povzbudivá, v únoru vyšlo hned 9 filmů (Dredd a Ten, kdo stojí v koutě se bohužel přesnuli na duben), které určitě stojí za pozornost. Máme tu neokoukanou sci-fi, brutální gangsterku, jižanské drama, českou komedii, drogový akčňák, dobovou detektivku, cyklistickou naháněčku, hutný horor i nejnovější bondovský hit. Vybrat by si zkrátka měl úplně každý, tak pojďme na to!

TIPY Z LEDNA, LISTOPADU A ŘÍJNA

Divoši
Vyšlo: 6. února 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Oliver Stone je zase jednou na koni. Kontroverzní tvůrce se po dekádě pochybných projektů vrátil s přímočarým drogovým thrillerem, ve kterém musí Kick-Ass s Johnem Carterem vysvobodit zatraceně sexy Blake Lively. Divoši sice nemají tak hutnou výstavbu, na jakou jsme od newyorského klasika zvyklí. Místo ní ale nabízejí hodně solidní akci, parádní záporáky a vůbec vydatnou porci stylové moderní zábavy, která má víc elánu než mnohé žánrově zpřízněné debuty. Na domácích nosičích se pak film dokonce objevuje v necenzurované rozšířené verzi, která nabízí o sto procent víc malinovky. Jasná koupě! (8/10) (Civalova recenze)

 

Expresní zásilka
Vyšlo: 6. února 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Joseph Gordon-Levitt se loni objevil v comicsárně Christophera Nolana, historickém dramatu Stevena Spielberga a sci-fi Riana Johnsona (o té víc za chvíli). Vedle toho ale ještě stihnul sednout na kolo a stát se neurvalým poslíčkem, který musí doručit, ehm, expresní zásilku. V režii Davida Koeppa se tahle jednohubka proměnila ve svižnou akční zábavu, která symbolicky odmítá šlapat na brzdy a dá se s klidem označit jako cyklistické Rychle a zběsile. Mimo spousty adrenalinu pak nabízí i fajnové obsazení, takže není moc co řešit. Pokud potřebujete sportovně nabudit, lepší film momentálně nenajdete. (7/10) (Imfova recenze)

 

 

Looper
Vyšlo: 6. února 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Looper: Sooper nebo Pooper? U nás jednoznačně to první, přičemž se o kvality téhle originální podívané, ve které musí Joseph Gordon-Levitt zabít své starší já, svedla nejedna diskuzní bitva. Krvavá sci-fi Riana Johnsona totiž patří k filmům, u kterých si člověk může polámat mozek. A tak nimrání se v detailech mnohdy přebilo fakt, že před sebou máme nápaditý a osobitý biják, ve kterém Bruce Willis zase jednou jede naplno. Po natřískané první půlhodině sice přijde trocha nízkorozpočtového střízlivění. I přesto ale Looper patří k těm lepším filmům o cestování v čase, jelikož má silné postavy, dostatek překvapivých zvratů i pár scén, na které jen tak nezapomenete. Už proto je tedy škoda, že se na českých Blu-rayích objevuje v bolestivém ořezu. Uf... zrovna tenhle film si to vážně nezasloužil. (7/10) (Civalova recenze)

 

Polski film
Vyšlo: 20. února 2013
Cena: 177 Kč (DVD)

Experimentální pecka z česko-polských luhů a hájů! Kdo by řekl, že se něčeho takového dočkáme? Polski film sice českými kiny nepříjemně prohučel. O to důležitější ale je, abyste ty dvě stovky vytáhli z peněženky teď. Prudce originální pseudokomedie, pseudodokument a pseudofilm o pseudofilmu je totiž nezaměnitelnou smrští gagů, hereckých přiznání a nerozklíčovatelných situací, v nichž tři populární herci (a Marek Daniel...) boří hranice současné domácí tvorby. A z plna hrdla křičí, že je jednoduché "bavení" diváka někdy zkrátka málo. Čas od času je taky potřeba vyvolat totální zmatení a udělat z toho nejsilnější stránku celého projektu. Ano, doteď nechápu, co jsem to vlastně viděl. Ale dvě hodiny jsem se od toho nemohl odtrhnout! (8/10) (Woodyho recenze)

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace