Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #181 o Oscarech a Ježíšovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Umí Kristus střílet z brokovnice? Jak moc může spoiler zkazit den? A kdy v Americe vlastně zrušili otroctví?  

Zasněžený výplach

Spoilery týdne
Každý rok se objevují videa, která sestříhávají nejlepší trailery, nejlepší filmy, nejlepší seriály a nejhorší filmové průjmy. A pak taky spoilery. Dvojka, která si říká The Fine Brothers, i tentokrát vykecá důležité zvraty padesáti filmů a to během pouhých šesti minut, takže pokud jste ještě neviděli nějaký zásadní film loňského roku, dejte si bacha, tihle dva vám spoilery doslova nablijí do ksichtu.

Spider-Man týdne
Sam Raimi natočil tři Spider-Many, do kin se za chvíli dostane jeho Mocný vládce Oz a pořád ještě se nezapomnělo na to, jak ho Sony doslova vyhnalo z placu natáčení čtvrtého dobrodružství Petera Parkera a místo toho celou sérii restartovalo. Teď se Raimiho zeptali, jestli The Amazing Spider-Man viděl. A neviděl. Raimi se ale projevil jako hodně schopný diplomat, když hned nato prohlásil, že žere Marca Webba, Andrew Garfielda i Emmu Stone režiséra, ale "nemá koule jít na svatbu své bývalé přítelkyně". Do politiky s ním!

Lego týdne
Fanouškovství nezná hranic a kreativita také ne, takže když se sejde milovník legendárních Krotitelů duchů a Lega, může z toho vzejít hodně věcí. Alex Jones se rozhodl věnovat spoustu volného času tomu, že s pomocí kostiček přestavěl téměř dokonale detailní kulisy z téhle osmdesátkové komedie. Jestli to ocení někdo jiný než geekové a nerdi, to je otázka, na kterou teď fakt nehodlám hledat odpověď, ale slovy Simony Stašové z Pelíšků „... a přitom taková blbost, že jo?“

Otroctví týdne
Ačkoliv si nejspíš čas od času člověk řekne, že by se mu hodil někdo, kdo by za něj umyl hajzl nebo šel v téhle hnusné zimě koupit kedlubny, asi se shodneme na tom, že otroctví není cool. Steven Spielberg nám ve svém Lincolnovi tenhle fakt několikrát zopakoval, ale jak se zdá, v Mississippi se na to trošku zapomnělo. V roce 1864 odsouhlasily třináctý dodatek ústavy, tedy zrušení otroctví, všechny státy krom čtyř. New Jersey, Delaware a Kentucky ho později ratifikovaly a v Mississippi se na to chystali v roce 1995, ale jakási chyba to nedovolila. A pak se na to vykašlali. Naštěstí si na to po filmu pár lidí vzpomnělo a v Mississippi bylo otroctví k 30. lednu roku 2013 zrušeno. To jsou holt ty byrokratické tahanice, kdy člověk musí čekat na řidičák osmdesát let a na oficiální uznání svobody skoro sto padesát.

Trailer týdne
Možná si pamatujete na loňský trailer Movie: The Movie, do kterého si talk show host Jimmy Kimmel pozval půlku Hollywoodu. Ve výplachu jsme o něm určitě psali, ale nechce se mi to hledat, takže se na něj mrkněte tady. Letos bychom se měli dočkat pokračování s názvem Movie: The Movie: V2, v něm bude Bradley Cooper bojovat se sexy zombíky, Jessica Chastain se přidák SHIELDu a dorazí třeba i Rachel Weisz, Amanda Seyfried nebo Jude Law. Trailer by se měl objevit v Kimmelově show hned po Oscarech.

Oscaři týdne
K tomuhle nebudu nic moc psát. Vtipy se nehodí, žádné bonusové informace, se kterými byste mohli ukazovat okolí svou intelektuální nadřazenost, tu taky nemám, takže se jednoduše podívejte na moc pěkný sestřih čtyřiaosmdesáti snímků, které kdy vyhrály Oscary v kategorii Nejlepší film.

Debut týdne
Ben Affleck možná vyhraje letos Oscara, ale spousta lidí se plete v tom, že Argo je jeho třetí film. Není, Affleck totiž jako režisér nedebutoval vynikající psychologickou gangsterkou Gone, Baby, Gone, ale v roce 1993 natočil šestnáctiminutovou komedii s kouzelným názvem I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meat Hook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney. Moc dobrá není, ale podívat se na ní určitě můžete tady.

Tetování týdne
Bruce Campbell není žádná velká hvězda, ovšem co se kultovního statutu týče, nemůže si na nic stěžovat a jeho fandové jsou navíc i hodně věrní. Čas od času mu tedy přijde mail s fotkou člověka, co si nechal Ashe z Evil Dead vytetovat na záda. Vzhledem k tomu, že remake téhle hororové legendy zamíří do kin už začátkem dubna, rozhodl se Campbell své fandy trošku hecnout a pokud budete první, kdo mu pošle fotku svého nového evildeadovského tetování, tak vám ho jednoduše zaplatí.

Ježíš týdne
Ježíš je v Americe poměrně nedotknutelné téma a chytří režiséři vědí, že dobře umístěné křesťanské hodnoty dokáží i ze sebevětšího filmového blábolu udělat hit. Ale pokud si může někdo dovolit dělat si z Krista srandu, je to Christoph Waltz, který si ho zahrál v poslední Saturday Night Live. Za sebe říkám, že na biblický příběh Djesus Uncrossed, v němž se syn boží ohání katanou a rozstřeluje Římany brokovnicí, bych zašel okamžitě.

Duel týdne
Minule jsme se ptali, jestli by vás zajímala série Rychle a zběsile bez Vina Diesela a Dwayna Johnsona. Dopadlo to tak nějak napůl a zdá se, že spoustě lidí by stačil Paul Walker a auta.

Dneska si hezky zavzpomínáme na chození do kina a zvonící mobily, debaty o tom, jak Máňa peče štrůdl jinak než Dáša a podobné vylomeniny. Na jaká největší hovada jste v kině kdy narazili? A co jste jim provedli? Ať v tom není binec, napišete HOVADO do předmětu a v textu nám popište svůj zážitek.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (45)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace