Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #180: O McClaneovi a Oscarech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Chcete se naučit písničku o Johnu McClaneovi? Jak moc cool je Tom Hanks? A za co může dostat Anne Hathaway Oscara?  

Další únorový Výplach

Recenze týdne
Smiřme se s tím. Pátá Smrtonosná past je podle všeho opravdu hodně špatný film. A pro spoustu lidí je nepodařený výlet Johna McClanea do Ruska hodně osobní. Někdo nenávist vůči režisérovi Johnu Moorovi a scenáristovi Skipu Woodsovi využije k napsání jízlivého komentáře, další lidé zase budou požadovat jejich okamžitou kastraci a rituální obětování. No a někdo udělá hudební recenzi. A ten refrén je super!

Remake týdne
Raubíř Ralf byl hodně příjemný animák a docela bychom mu i přáli Oscara. Prostředí videoher, dvoumetrový obr v hlavní roli, překvapivě fajn dabing a parádní akční scény se nám prostě líbily. A evidentně nejsme sami, protože pár fandů se rozhodlo udělat hraný remake. A vypadá docela dobře.

Oscar týdne
Pamatovat si, kdo vyhrál v konkrétním roce Osara pro nejlepší film roku, je zatraceně těžké. Na druhou stranu někdy je jednodušší učit se věci trošku jinak než nazpaměť a obrázky vám mohou pomoci zapamatovat si i informace, které jinak do hlavy nedostanete ani krumpáčem. Pokud tedy sázíte na vizuální paměť, tenhle plakát by vám mohl ve vašich oscarových znalostech docela dost pomoci.

Basket týdne
Když si na zápas Los Angeles Lakers a Phoenix Suns zajde Will Ferrell, je jasné, že bude zábava i o přestávce. Objevil se tam totiž jako jeden z bezpečáků, měl na sobě jejich typické červené sako a na jmenovce bylo napsáno Ted Vagina. Nejdřív uklidnil pár rozjetých fanoušků a nakonec srovnal i legendárního Shaquilla O'Neilla. O co šlo, vlastně nikdo neví, ale říká se, že by celá basketbalová blbina mohla být součástí druhého Zprávaře. Tady se na ni můžete mrknout.

Herečka týdne
Anne Hathaway je momentálně asi největší favoritkou na Oscara v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Holt si v Bídnících nechala ostříhat vlasy, pomazat se blátem a brečela do kamery, zatímco zpívala. To se akademii líbí. Každopádně ne všichni jsou z tohohle přístupu nadšeni a dokáží to celkem efektně světu sdělit.

Plastelína týdne
A dáme si ještě jednou Smrtonosnou past. Pátý díl vstoupí do našich kin už velmi brzy a i když nás podle všeho čeká ošklivé zklamání, John McClane má pořád dost fandů a ti mají hodně kreativity. A plastelíny. Mají jí tolik, že jsou schopni úplně novou ipoutávku na film Smrtonosná past 5: Opět v akci.

Klip týdne
Zatímco Justin Timberlake se snaží úspěšně budovat jak hudební, tak i hereckou kariéru, Jay-Z na hraní kašle, ale k filmu má vlastně taky blízko, protože bude mít na starost hudbu k Velkému Gatsbymu. Hlavně to jsou ale totální hvězdy a když chtějí natočit klip k novince Suit & Tie, nepozvou si prvního nýmanda, na kterého v Hollywoodu narazí. Pozvou si Davida Finchera.

Fotky týdne
Tom Hanks je cool. Možná na to nevypadá, ale je cool. V nějakém starším Výplachu jste se mohli dočíst třeba o tom, jak lidem vrátil peníze za lístky do kina na jeho Jak jsem balil učitelku, protože se jim to nelíbilo. Teď na držitele dvou Oscarů narazil v restauraci člověk, který se ho zeptal, jestli by s ním nenafotil nějaké trochu trhlé fotky. A zdá se, že Hanks je pro každou srandu.

Prázdnota týdne
Amerika je narvaná lidmi. Samozřejmě, jsou tam místa, kde byste potkali člověka se stejnou pravděpodobností jako mluvícího šimpanze, co by jezdil na tříkolce a do toho jamoval na basu. Ale New York, San Francisco, Washington D. C. nebo Seattle jsou zkrátka místa narvaná lidmi. Ross Ching se ale rozhodl ve svém projektu Empty America ukázat světu, jak by to vypadalo, kdyby se všichni najednou sebrali a zmizeli. A je to parádní. Tady se navíc můžete kouknout na další videa i na nějaké to making of.

Duel týdne
KarelR se vás v minulém výplachu ptal, jestli je větší borec Han Solo nebo Indiana Jones. Nakonec to vyhrál slavný archeolog, ale většina z vás se víceméně shodla, že to byla docela bolestivá volba a že ty dvě postavy k sobě mají hodně blízko.

Dnes se mrkneme na sérii Rychle a zběsile. Trailery na šestý díl vypadají naprosto parádně, nás by ale zajímalo, jestli by vás Fast & Furious zajímalo bez Vina Diesela a Dwayna Johnsona. Své ANO a NE pište do předmětu a do textu důvody.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (36)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace