Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší plakáty roku 2012


ikona
KarelR
plakát
Na IMPawards proběhlo tradiční vybírání best of the best. 

Máme konec ledna, což znamená tradiční plakátové zúčtování na webu IMPawards. Která komedie se mohla nejvíc blýsknout v předsálí vašeho kina? Na kterém dramatickém plakátě jsme mohli dlouho viset očima? A co třeba nejlepší a nejhorší slogany? Veškerá vážná i nevážná ocenění už mají své nositele, tak si to pojďme ve zkratce projet.

 

Ve vážnějších nejklasičtějších kategoriích bylo letos trochu vymeteno. Nejlepší horor pobralo In Their Skin (co?), nejlepší drama Detachment s Adrienem Brody v rozbořené třídě a akčňákům vládne relaxující Abraham Lincoln: Lovec upírů (takoví Avengers nedostali ani nominaci!). O něco zajímavější to tak bylo až u komedií, kde Ruby Sparks (které taktéž patří nejzábavnější slogan, nejlepší vážný má Prometheus) porazila potěšujícího se Teda, nebo mezi animáky, kam se vetřel japonský one-sheet Rebelky. Hezké.

 

Nejodvážnější plakát prý vytasila andersonovka Až vyjde měsíc, dokumentům vládnul The American Scream a teaserový zářez podle předpokladů získal závěr netopýří trilogie. Kupodivu ne s rozbitou maskou a odcházejícím Banem, ale s batmanovsky se sypajícím městem. V plakátových sériích pak Expendables a Hobit dostali na budku od Frankenweenieho, blockbusterovou čest ale překvapivě zachraňoval John Carter, který záskal ocenění za nejlepší limitovaný plakát. A právem, protože je jeho marťanské zátiší vážně nádherné.

 

Zbytek cen se potom již tradičně soustředil na jemná pošťouchnutí nebo zachycení plakátových poct, které si letos střihli čtvrté Prcičky, Billy Crystal nebo Dredd (i když.... u něj to moc nedává smysl). Kopalo se do rádoby drsného Shii nebo lajdáků z netopýří kampaně, a také jsme zjistili, že má Jean-Claude Van Damme děsnou depku z toho, že musí hrát ve čtvrtém Univerzálním vojákovi. Inu, i céčkový trh potřebuje svoje hrdiny, mistře!

A abych nezapomněl, s nejhorším plakátem pochopitelně vyrukovala finální část Twilight ságy. Tomu se říká odběhnout v nejlepším!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace