Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nolan má vybráno? Affleck taky.


ikona
KarelR
ben affleckchristopher nolaninterstellarlive by night
Režisérská elita kráčí kupředu. 

Včera jsme se dozvěděli, že Christopher Nolan přebírá Spielbergovu sci-fi Interstellar o cestování červími dírami. Radost internetu neznala mezí, třešničkou na dortu pak byl poslední update, podle kterého Nolan hodlá ještě kapku vypilovat bratrův scénář tím, že jej obohatí o vlastní originální myšlenku. Milé. Christopher každopádně není jedinou režisérskou hvězdou, která si právě vybrala svůj další projekt. To samé učinil i čím dál tím viditelnější Ben Affleck.

 

Čerstvý vítěz osmnáctých Critics Choice Awards (oceněno bylo i jeho Argo) letos nebude bojovat o Oscara, což nám popravdě zase tolik nevadí. Mnohem důležitější je, že se po drobném úkroku k dobře natočenému, ale nepříliš zásadnímu filmu hodlá naplno vrátit k bostonským kriminálníkům. Definitivně totiž potvrdil říjnové zvěsti, že se ujme adaptace Live By Night, kolem které se před necelým rokem motal sám Leonardo DiCaprio.

Nejnovější román Dennise Lehanea (Affleck zfilmoval jeho Gone Baby Gone, Scorsese Prokletý ostrov a Eastwood Tajemnou řeku) vypráví o nezbedném synkovi policejního kapitána, jenž zažívá slasti i strasti prohibičního života. Pod mafiánskou špičkou ledovce by se ale měla skrývat epická dobová freska se spoustou postav a motivů, které snad v Affleckovi najdou patřičně zručného vypravěčského prostředníka.

 

Ben zkrátka nebojácně šlape na plyn, a hodlá projektu věnovat tolik péče, že se kvůli tomu musel vzdát role zkušeného podfukáře v romantickém dramatu Focus. Režisérské duo Ficarra-Requa (Bláznivá, zatracená láska, I Love You Phillip Morris) tak musí Kristen Stewart hledat nového filmového mentora. Live by Night je ale rozhodně projektem, který si zaslouží prvotřídní péči a tohle couvnutí bezezbytku ospravedlňuje. Obzvlášť po Městu zní totiž dobová gangsterka po affleckovsku jako nefalšovaná rajská hudba.

---

Vytáhni v hospodě: Affleck také chystá adaptaci třídílného postapokalyptického románu The Stand od Stephena Kinga, jíž popisuje jako "Pána prstenů v Americe". Zatím se mu ale nedaří dát dohromady scénář.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace