Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #174 o sci-fi a blbostech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak moc blbý byl Prometheus? Kam si zajet do Středozemě? A kde se v Los Angeles nejlépe močí?  

První letošní Výplach

Průšvih týdne
V diskusích už jsme zaznamenali, že fanoušci sci-fi Prometheus neradi vidí, když se upozorňuje na drobné nedostatky jejich modly. Třeba na to, že postavy mají v hlavě míst mozku slámu, ten falešný Tom Hardy je otravnější než Ornella Štiková a že to celé dohromady dává smysl asi jako opilecké blábolení patnáctiletých dětí, které se rozhodly zkusit na Silvestra poprvé zelenou. Ty tohle video asi moc nepotěší. Ostatní ale utvrdí v tom, že Ridley Scott si měl pár věcí při natáčení pohlídat.

Emigrace týdne
Pokud občas otevřete noviny, tak jste nejspíš zaznamenali, že francouzská herecká hvězda Gérard Depardieu vyhrožuje, že se sebere a zmizí z Francie. No, nekecal. Ve Francii zavedli daň 75% pro bohaté, a tak se jedna z tamních největších hvězd sebrala, odjela do Ruska, pokecala s Putinem a nafasovala pas. Zatím se Depardieu sice na východ nestěhuje a koupil si dům v Belgii, kde si požádal i o trvalý pobyt, ale rozhodně bude zajímavé to sledovat. Vypadá to totiž, že by se z "emigrace" mohl stát trend, Brigitte Bardot vyhrožuje, že požádá o občanství v Rusku v případě, že v Lyonu utratí dvě nemocné slonice.

Vlkodlak týdne
To, že většina herců ze ságy Twilight skončí přinejlepším v nějaké telenovele, je celkem jasné. Ti, co umí hrát, se pokusí nálepky emoupírů zbavit, ti se schopnějším agentem ji využijí, ale ostatní mají nejspíš jednoduše utrum. Ale takový Bronson Pelletier, který si zahrál jednoho z vlkodlaků, ví, jak na sebe upozornit. Třeba tím, že se zlije jako prase a začne močit uprostřed Los Angeles. Tohle je Hollywood!

Mapy týdne
Taky máte občas u Hvězdných válek pocit, že nevíte, kde se hrdinové zrovna octli a jak se tam dostali? Andrew DeGraff se proto rozhodl nakreslit mapy. Ale ne úplně obyčejné. Kdybyste se s jejich pomocí chtěli vydat na nějaký ten výlet po galaxii, asi by vám moc nepomohli, na druhou stranu jako sakra stylové obrázky k filmům Nová naděje, Impérium vrací úder a Návrat Jediho vypadají skvěle.

  

Spolupráce týdne
CIA nepatří mezi organizace, která by se chtěla dělit o svá tajemství, ovšem v případě thrilleru Zero Dark Thirty podle všeho udělala výjimku. Filmaři měli k dispozici spoustu tajných materiálů a věděli, co a jak vedlo k tomu, že nejhledanější člověk planety skončil s kulkou ve škebli. Zástupci vlády ale tvrdí, že ve filmu jsou věci, které se nestaly nebo byly špatně interpretovány. Hlavním problém vidí především v použití mučící metody, kdy má člověk na ksichtě ručník, na který se lije voda a je tak možné oběť pěkně potrápit, až utopit. Problém je v tom, že zatímco vláda byla informována, že tyhle metody nebyly v praxi uplatněné (a někteří senátoři proti nim bojují), podle CIA se tak doopravdy dělo. Film by to nijak ohrozit nemělo, ale každopádně to vypadá, že tajná služba si nechala pár informací pro sebe a šéf CIA teď musí na kobereček do senátu.

Kraťas týdne
Roman Polanski točí filmy už přes půl století a protože začínal v padesátých letech, nesbíral zkušenosti u reklamy a videoklipů. Místo toho točil kraťasy a jeho Morderstwo (Vražda) z roku 1957 si teď můžete pustit. V podstatě jde o jeden dvouminutový záběr vraždy. Takhle by měli začínat držitelé Oscarů!

Padouch týdne
Sam Raimi natočil tři díly Spider-Mana a celou dobu se tak nějak připravoval na to, že se z doktora Curta Connorse stane gigantický ještě Lizard. Nikdy na to ale nedošlo a ještěrka tak potrápila pavouka až v restartu. Každopádně Dylan Baker si měl Lizarda údajně zahrát už ve druhém díle trilogie, ale tři protivníci by už zkrátka byli moc. Návrhy kostýmu však vypadají dost zajímavě.

Zakázané slovíčko týdne
Ve westernu Quentina Tarantina Nespoutaný Django se z logických důvodů mluví dost drsně a protože se film odehrává v době, kdy bylo otrokářství legitimním podnikáním, o Afroameričanech se tu mluví jako o negrech. Není to nic rasistického, tak to prostě bylo, i když režisér Spike Lee nebo údajně legrační komik Katt Williams (něco jako americký Roman Skamene) to pochopitelně považují za extrémně urážlivé. Samuel L. Jackson si ale přehnanou politickou korektnost při rozhovorech s novináři pořádně užívá.

Zábavní park týdne
Universal Studios nedávno otevřeli atrakci s názvem The Wizarding World of Harry Potter a slaví s ní obří úspěchy. Lidi zkrátka do Bradavic chodí. Teď to vypadá, že by se v blízké budoucnosti mohla otevřít další atrakce. Universal Studios, Warneři se rozhodli přesvědčit majitele práv na dílo J. R. R. Tolkiena, že by bylo fajn postavit vedle kouzelnické školy i kus Středozemě. Zatím sice nebylo nic podepsáno, Tolkienovi potomci ale prý mají v ruce návrh a jsou v kontaktu s J. K. Rowling, aby zjistili, jak se k celé věci stavěla ona. Zatím se tedy pohybujeme v oblasti drbů a neoficiálních oznámení, ale pokud se všechny strany dohodnou, fandové Bilba a jeho party můžou začít pomalu šetřit na pořádný výlet.

Duel týdne
V minulém Výplachu jste měli za úkol rozmyslet si, co by měl Hollywood udělat s Taylorem Kitchem. A většina z vás by mu ještě jednu šanci dala.

Dnes si dáme něco trošku domácího. Na Pražském hradě se začíná gruntovat, protože brzy dorazí nový prezident. Nás by zajímalo, kdo by měl hrát končícího Václava Klause. Klasicky uveďte jméno do předmětu a do textu důvody. A prosím, snažte se, ať se z toho nestane politická diskuse, v tom případě budeme nelítostně mazat.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace