Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Projekt 100 s klasiky, kovboji i flákači


ikona
Mr. Hlad
projekt 100
Filmová přehlídka Projekt 100 letos nabídne filmy, které by neměli minout ani milovníci popcornu a multiplexů 

Projekt 100 je jedna z těch událostí, na které se filmový fanda jednoduše musí těšit a i my každý rok čekáme, s čím nás budou chtít organizátoři překvapit. Někdy vsadí na lyrická polská dramata, tedy na filmy, o jejichž existenci nikdo z redakce do té doby nevěděl a vůbec mu to nevadilo, jindy zkusí trošku známější klasiku. Vloni třeba legendární West Side Story nebo Trainspotting. A zajímavý bude i rok 2013, kdy se do kin dostanou čtyři hodně rozdílné ale absolutně zásadní a hlavně divácky atraktivní filmy.

24. ledna začneme dramatem o temnější stránce slávy a Hollywoodu Sunset Blvd. od Billyho Wildera. Přes šedesát let stará klasika dokáže stále strhnout a ukazuje, že být celebrita není možná úplná výhra. A co teprve vyhaslá celebrita. 21. března si budete moci na vychutnat legendu jménem Tenkrát na západě a počítám, že kdybych o tomhle filmu psal něco víc, tak že bych vás urazil. 23. května se dostaví nejslavnější flákač všech dob a můj životní vzor Big Lebowski bratří Coenů. A první srpnový den si na Letní filmové škole v Uherském hradišti odbude obnovenou premiéru slavné a mrazivé české drama Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci. Vše v restaurované a digitální podobě. Tak na kterou lahůdku se těšíte nejvíc?

---

Vytáhni v hospodě: První ročník Projektu 100 se konal v roce 1995 a promítala se třeba Bezstarostná jízda, Pink Floyd: The Wall nebo Obchod na korze.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace