Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čeká se na Hobita. Prázdná kina plní jen Bond


ikona
Cival
tržby
Jak je na tom kariéra Gerarda Butlera? A kolik zbývá Bondovi do miliardy? 

Fuj, to je nuda. Po rekordních dolarových přísunech v měsíci listopadu se světová kina jaksi vyprázdnila. Studia zjevně věřila, že filmy nasazené během Díkuvzdání budou trochu výkonnější, zároveň jim přišla škoda cpát těsně před těžkotonážního Hobita jiné velké blockbustery. A tak je najednou bída.

Jediná novinka týdne, beztvará dramedie Chlap na roztrhání aka Playing for the Keeps, ve které spousta půvabných žen nahání Gerarda Butlera, naprosto propadla. Film si i díky katastrofálním recenzím připsal jen šest milionů a zmizí zcela na okraji zájmu. Pro Butlera to je další tristní zpráva (všiml si vůbec někdo, že už světovými kiny prošumělo jeho Na divoké vlně?) a další potenciální hřebíček do herecké rakve. Snad jedině, že by ho Zack Snyder na poslední chvíli propašoval do prequelu 300 anebo zázračně uspěl akční thriller Olympus Has Fallen. Jinak to s kariérou tohohle drsňáka dopadne katastrofálně.

Jiné novinky nebyly na programu, a tak se chodilo jen na snímky z minulých týdnů. Vedlo to k jednomu ze tří nejslabších víkendů roku… během kterého musel prapor zase držet James Bond. Podle předpokladů se nejoblíbenější agent Jejího Veličenstva vrátil po pěti týdnech (!) do čela amerického kasovního žebříčku. Skyfall na to stačilo jen jedenáct milionů dolarů, ale i tahle suma snímek zase o fous pošoupla k miliardovým ziskům. Bondova zářná mise, která se v Británii mimochodem stala vůbec nejúspěšnějším filmem historie, to už dotáhla na 918 milionů celosvětově! Bravo.

Na dvojku povýšil animák. Deset milionů dolarů si totiž připočetla neúspěšná Legendární parta, která v Americe propadla a ani kinaři na ostatních kontinentech na ní balík netrhnou.

Dva opačné příklady jsou v žebříčku hned níž: Završení Twilight ságy všude vydělávalo dle očekávání a na kontě si užívá svých 750 milionů dolarů. Lincoln pak je velikánským hitem v Americe, kde za pár dnů zdolá stomilionovou hranici. Na jeho evropské či asijské tržby si ale budeme muset počkat. Určitě bude hodně záležet na šeptandě kolem Oscarů.

Nic moc americké tržby má naopak adaptace Pí a jeho život. Tenhle globální knižní hit, převedený v „kosmopolitní“ filmovou adaptaci, už ale vydělává velké peníze na zahraničních trzích. Takže v kasičce má aktuálně 166 milionů celosvětově. Se zaplacením mohutného rozpočtu s takovou nebude vůbec problém.

Do desítky se vešly ještě hity Raubíř Ralf a Let, remake Rudého úsvitu a gangsterka Killing Them Softly.

Kompletní žebříček tržeb zde.

A za týden poklekněte před Hobitem. Bude to velký!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace