Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spoilery: Co nám odhalil teaser Star Treku?


ikona
KarelR
j. j. abramsstar trekstar trek 2star trek into darkness
Tento článek byste za žádných okolností neměli číst! 

Je to tady. První krátký teaser Star Trek Into Darkness brázdí internet a rozjíždí se oblíbená abramsovská hra "uhodněte, o čem to celé bude". Stále sice nemáme ponětí, koho přesně hraje Benedict Cumberbatch. Ať už je to ale Khan, Gary Mitchell nebo někdo úplně jiný, víme, že se vrací na Zem, aby se Kirkovi pomstil. Za co? To se nedozvíme minimálně do prologu, spíš ale až do samotné premiéry. Pamatujete, jak trailery minulého Star Treku vyvolávaly dojem, že jde Nero po Kirkovi, a nakonec šel po Spockovi? Podobný "podraz" se může klidně chystat i tentokrát, pitvání samotného příběhu se nicméně budeme věnovat až příští týden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POTENCIÁLNÍ SPOILERY ZE STAR TREK: DO TEMNOTY A NAPROSTO ZÁSADNÍ SPOILER Z KHANOVA HNĚVU (!). ČTĚTE JEN NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dnešní krátká trekovská seance patří jedinému dějovému zvratu, který se momentálně prohání hlavou každého fandy Enterprise. Je to učebnicová ukázka Abramsových vnadících superschopností, protože souvisí s nenápadně se šířícím japonským teaserem, jenž se od toho evropsko-amerického liší drobnou koncovkou. V té se jednoduše objeví dvě ruce na skle a mysl každého, kdo viděl Khanův hněv, v tu chvíli musí zákonitě explodovat. Má na tohle Abrams koule?

 

Stručně řečeno - koukáme Spockovu smrt? V původním teaseru se Spock prohání po San Franciscu, stojí za Kirkem při jeho souboji s hlavním padouchem, slaňuje se do sopky... a vůbec se tak nějak těší dobrému zdraví. Přihoďte ale do tohohle mixu poctu legendárnímu výjevu a najednou se začnou vršit náznaky a indicie, že se možná chystá velice odvážné odpravení nejslavnější postavy celého Star Treku.

 

Co k němu ukazuje, mimo jednoho záběru, který je šikovně přidaný k osudovému nájezdu na Kirka? Když si začnete teaser pozorněji prohlížet, najednou nestíháte žasnout. Nejen že je výmluvnějších hned několik Kirkových pohledů, a začnete mít dojem, že v synopsi proklamované "oběti pro záchranu Kirkovy jediné rodiny - jeho posádky" nebudou jen anonymním plácáním do větru. Především se zastavíte u záběru Uhury, která plačky visí na rameni posmutnělého Scottyho. A nakonec si zřejmě všimnete i toho, že slavnostní úvod teaseru vůbec nemusí být veselou sešlostí. Kirk na pódiu, čestný přelet nad městem... šel Abrams až tak daleko, že nám hned zkraje ukazuje Spockův pohřeb?

 

 

Víc bychom se samozřejmě měli dozvědět příští týden, kdy přinese nový pitevní materiál nejen dvouminutový teaser, ale také devítiminutový prolog v IMAXu. Odpraví Abrams Spocka už tam (smrt Kirkova otce se přeci musí nějak trumfnout), aby pak v květnu přišli do kina "úplně všichni"? Anebo jsou náznaky Spockova skonu jen jedna velká blamáž, která má udržet na špičkách spekulace zbožňující internet? Abrams má určitě na to, aby si s námi jen hrál. A rozproudění debat o tom, jestli Spock zemře nebo ne/má zemřít nebo ne, rozhodně znějí jako chytrý tah, jak u filmu udržet maximální pozornost.

 

Může to celé jít až tak daleko, že byly první fotky z placu, na nichž se Spock pral s novým záporákem, vypuštěny záměrně? A co pár týdnů staré kryptické náznaky Zacharyho Quinta, že se jeho spockovská éra pomalu chýlí ke konci? V době internetu a u Abramsových filmů se na náhody moc nevěří. Kauza Spockovy (další) smrti tak ještě bude hodně zajímavá. Minimálně do příštího týdne, kdy by si mohli imaxoví diváci Hobita pobrečet ještě předtím, než jim vůbec začne film.

V diskuzi prosím o opatrnost, aby vám "spoilery" nekoukaly ze začátku příspěvku a tudíž nebyly vidět v komentářové liště na hlavní straně MZ. Jinak se ale jede "naplno".

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (40)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace