Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Věčné hity: Twilight a Bond bezkonkurenčně vládnou


ikona
Cival
tržby
Jak v kinech uspěla gansgterská novinka Brada Pitta? 

Možná britské království potká zázrak a James Bond po pěti týdnech pouti napříč kasovním žebříčkem znovu stane na prvním místě. Hollywood si totiž šetří hity na Vánoce – a stávající konkurence nemá takovou vytrvalost jako Skyfall, takže se může klidně stát, že za týden Bond znovu ovládne pořadník největších hitů v kinech.

Tentokrát na to nestačil jen o fous. První místo totiž uhájilo finále Twilight ságy, které si připsalo dalších 17,4 milionu dolarů o třětím víkendu. Mohutný první víkend sice negují velké propady, ale film je i tak supervýdělečnou záležitostí. Čtvrtmiliardu už získal z Ameriky, 700 mega pak z celého světa, takže jde o jeden z nejúspěšnějších počinů roku.

Fenomenální je ale hlavně úspěch Skyfall. Přemýšlivá bondovka o čtvrtém víkendu jen těsně nevyhrála a zapsala si dalších 17 milionů. Její mezisoučty jsou přitom ještě impozantnější než u upírů – amerických 250 mega vede dokonce k víc jak 860 milionům celosvětově, takže to už začíná vážně vypadat, že Bond zdolá bájnou miliardovou hranici. Bylo by to obrovské překvapení… ale z pozice člověka, co byl na Skyfall třikrát v kině, bych ho interpretoval jako zaslouženou trefu do černého.

Na třetí pozici si Lincoln zase podal animovanou Legendární partu, která přitom byla zkonstruována tak, aby před svátky vydělávala stamiliony. Jenže nezaujala a její tržby jsou nízké, zatímco Spielbergovo chválené drama Amíky dál baví a vydělává. Na kontě má už 83 milionů, což je před hlavní oscarovou sezónou úctyhodné. A určitě v tom nemají prsty jen povinné projekce pro školáky.

Adaptace bestselleru Pí a jeho život se drží na páté pozici, ale s ohledem na rozpočet je jejich stávajících 45 milionů trochu zklamáním. Zabrat bude muset zbytek světa… a ještě by to chtělo zvýšit věhlas filmu nějakou tou filmovou cenou.

Až za animovaným hitem Raubíř Ralf se krčí jedna ze dvou novinek týdne - gangsterka Killing Them Softly. Spolupráce Brada Pitta s režisérem Andrew Dominikem (udělali spolu skvostného Jesseho Jamese) jsou zjevně předurčeny ke kasovním neúspěchům, úvodních sedm milionů dolarů totiž naznačuje, že ani tohle drama nám díry do peněženek neudělá (v českou premiéru nevěřím). Těšit nás klasicky může alespoň vědomí, že je snímek chválen kritikou i diváky.

Za neúspěšnou novou verzí Rudého úsvitu a nenápadnou hitovkou Let je ještě druhá premiéra týdne. I třímilionový otvírák a desáté místo v žebříčku je pro hororové béčko The Collection vlastně úspěchem. Tahle nezávislá hororová série má jen málo příznivců – taky ale stojí málo peněz, takže se možná můžeme bát třetího dílu.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden to bude asi taky nuda, protože do široké distribuce se chystá jen romantika Chlap na roztrhání s Gerardem Butlerem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace