Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Český lev on-line...


ikona
Cival
anna geislerovabohdan slámacz filmjan svěrákjiří macháčekpavel liškatatiana vilhelmová
 

Tak si to shrňme. Sedm očekávaných cen pro Štěstí včetně všech nejdůležitějších kategorií tiše doprovází nějaký ten zářez pro Šílení, Zelenku nebo Šulíkův Sluneční stát. Největším pozitivem večera byla jeho úsporná stopáž, v níž nezmizela Macháčkova přirozenost, ale tak nějak se nezjevil vtipný a vypointovaný kontrolor ze scenáristické židle. Žádná překvapení, žádné velké trapasy, žádné fiasko. Ale Český lev znovu nepřekročil svůj matný stín a zdá se, že pod Vachlerovým vedením ani nikdy nepřekročí. Alespoň že si ocenění tvůrci letos užili trochu upřímného potlesku a ne jen nefunkčních černohumorných štípanců. Autoři Štěstí si totiž velkou seriózní pochvalu zasloužili víc než většina minulých vítězů.

Vyhlášení jsme sledovali on-line, přehledný soupis cen (pro chvátající) najdete níže...

21:42 - Vachler na scéně! Rozumně apeluje za zákon, ale otírá se o hamburger, který bude při tom vždy chutnat líp než jeho trapné vegetariánské menu. Kdo viděl Doblba, ví, o čem hovořím. S mizernou nabídkou mají všechny prosby za rozvoj kultury poněkud hořkou příchuť.

21:39 - Štěstí přeje připraveným. A nejlépe připravený byl letos Bohdan Sláma a jeho vysněný filmový projekt. Zasloužené ovace a do toho chlapci kontrolující bronz za stavu 2:0. Cool.

21:37 - Ty propagačky jsou TAK trapné.

21:36 - Přichází Herbert Lom. Hvězda nižší svítivosti, která si může díky Českým lvům zase užít trochu aplausu. Já chci Bruce Willise a Lindsay Lohan! :-) Za chvíli už ale budeme znát nej film.

21:32 - Honza Svěrák je vysoký a Jirka Macháček není tak pohotový, jak jsem si myslel. Ani ho nenapadá ostrá otázka. Anebo jde o plánovaný humor? (ukradený navíc od Marka Ebena :-) Nej režisérem samozřejmě Bohdan Sláma. Štěstí vládne všem. A Vachler dostává slovně na zadek. Ano, jeho Doblba si skutečně zasloužilo Plyšového lva, který přitom spadl mimo záři reflektorů na Zdeňka Trošku a jeho třetí Kameňák.

21:27 - Pavel Liška klidně poděkoval, Macháček si vyžádal od publika pochvalu... blíží se režie.

21:25 - Vtipkování s Veronikou Žilkovou se znovu míjelo účinkem. Proč se každý rok dělají srandičky tak trochu mimo? A proč se z toho nikdo nepoučí? :-) Herecké kategorie uzavírá další extrémně našlapaná oblast. Mužem v hlavní roli se stává v nepřítomnosti Pavel Liška. Ale ne... Pavel hrdinsky přibíhá a Český lev potkává jeden ze svých nejpříjemnějších momentů.

21:16 - A další reklama ve veřejnoprávním éteru. Proč to někdo nezakáže? Jan Hřebejk si sebepropagaci odpracoval Lvem pro Miroslava Krobota za vedlejší herecký výkon. Příběhy obyčejného šílenství jistí druhé místo.

21:12 - No jo no. Já říkal už v lednu, že je všechno víceméně jasné.:-) Tatiana Vilhelmová má konečně, po mnoha neproměněných nominacích, svoje lvíče.

21:09 - Hudební čísla jsou fakt docela příjemná - stejně jako výsledky, které korespondují s našimi odhady. Ivana Chýlková, Jaroslav Uhlíř a Jiří Macháček si zanotovali a dávají vědět, že Sláma a spol. čekají podle naší předpovědi ještě na Lva pro Táňu, film a režii. Hlavní herečka uvidí za moment...

21:03 - Aňa podle předpokladů třímá Lva a děkuje všem. Zdraví ratolest. Děkuje. A děkuje...

21:02 - Asi nejnatřískanější kategorie vedlejší herečky. Aňa má štěstí, že je favoritka.

21:01 - Už tu třetinu snad v klidu dohrajem... Macháček sice nevtipkuje tak mistrovsky jako Jay s Tichým Bobem, ale daří se mu držet příjemnou a pohodovou náladu. Žádná křeč, žádné pitvoření a symbolický šek pro... sakra, nechal jsem se unýst kombinací a teď abych se vyptával na chatu. :-)

20:53 - Macháček boduje politicky nekorektním humorem, Miroslav Ondříček, vážený to pán, bohužel nějak nestíhá. Další radost pro Štěstí a Diviše Marka. Dvě sošky prozatím za kameru a scénář aneb všechno důležité pro Slámův majstrštyk.

20:50 - Scénář pro Bohdana Slámu. Dalo se to čekat – a patří mu to! :-) Začínají „šťastné žně“. A Zdeněk Svěrák mizí z pódia přepisovat Vratné láhve.

20:46 - Je to dobré. Vedeme 1:0, zatímco Zdeněk Svěrák vypráví humornou scénku ze života scenáristy.

20:43 - Hudební vsuvka Matěje Rupperta a Karla Svobody měla příjemný nadhled i styl. Fór s telefonním číslem na Lucku Borhyovou už tak boží nebyl, ale co... Marek Židlický už je zpátky na ledové ploše, přežili jsme první přesilovku. :-) Eva Holubová měla taky vtipnější dny, ale holt není každý den posvícení. Český lev přilétá k Jiřímu Brožkovi, jehož poděkování bylo docela úsměvně roztřesené. Druhý zářez pro Sluneční stát, tentokrát za střih.

20:35 - Jiří Bartoška si zadrndal a předal další sochu Vladimíru Godárovi za hudbu ke Slunečnímu státu. Ceremoniál jede ve slušném tempu, ve kterém není čas na „humoristické“ pauzy.

20:32 - Tak jak jsem předjímal v nominačním článku, tak se i stalo. Výtvarný počin in memoriam pro Evu Švankmajerovou a Veroniku Hrubou za Šílení.

20:27 - Ne úplně povedené srandičky s Ondřejem a Ivanem Trojanovými donesly prvního Českého lva Příběhům obyčejného šílenství. Michal Holubec...

20:23 - Český lev se už začíná táhnout kvůli šíleně dlouhé děkovačce. A Filip Renč si stěžuje na Akademii, že má jen jednu nominaci. Trapas a další důkaz, že Renč nedokáže zachovat dekorum ani v přímém přenosu.

20:18 - Vojta Kotek není vtipný. Román pro ženy není dobrý. Ale je úspěšný! Český lev za divácky nejúspěšnější film byl pouhou formalitou... ale alespoň si mohla TV NOVA udělat na veřejnoprávní stanici bezplatnou reklamu.

20:13 - Lidový ministr Vítězslav Jandák prokázal své buranství pozdravem „Nazdar“, potvrdil své filmové preference a ocenil za celoživotní přínos českému filmu Jana Němce. Předem ohlášený vítěz se představuje ukázkou z legendárního podobenství O slavnosti a hostech. Milou děkovačku bude za chvíli následovat mj. i ukázka z Němcova filmu Toyen. Samozřejmě mezi ostatními tituly roku 2005...

20:06 - Trochu trapných reklam s Magnesií... a jsme tu. Jiří Macháček se pouští na první verbální výlet. Dikce z písní MIG 21, trocha té latiny, ale jinak příjemně civilní uvítání. Plagiát Andyho Kaufmana se nekoná. Díky za to.

20:05 - Za chvíli odstartujeme. Průvodcem nám bude Jiří Macháček, který snad zaplaší rozčarování z nepovedené exhibice Martina Zbrožka. Majitel Českého lva za Samotáře ale nebude mít jednoduchou situaci – na Lvech si totiž vylámali zuby i moderátorské persóny rodu Martina Dejdara či Haliny Pawlovské. No, uvidíme.

Za pár minut začne předávání Českých lvů. A my u toho budeme on-line. Ne že bychom vám měli zprostředkovávat všechno, co se na obrazovce šustne – v době barevné televize by to byla snad ztráta času – jen se díky moderní technice můžeme zabývat jednotlivými kategoriemi okamžitě po vyhlášení výsledků, a pěkně průběžně glosovat akademické verdikty. Potkáme se tedy tu i na chatu... a pokud chcete mezi etapami letošní „vachleriády“ i fandit českým chlapcům, vězte, že vás čeká první „on-lineový dvojpřenos“ mixující honění za pukem se slzami v pražské Lucerně. :-) Za necelou hodinu začínáme...

Film
Příběhy obyčejného šílenství
Sluneční stát
Štěstí

Režie
Bohdan Sláma - Štěstí
Martin Šulík - Sluneční stát
Petr Zelenka - Příběhy obyčejného šílenství

Scénář
Bohdan Sláma - Štěstí
Jiří Stránský - Kousek nebe
Petr Zelenka - Příběhy obyčejného šílenství

Kamera
Martin Duba - Kousek nebe
Diviš Marek - Štěstí
Martin Šácha - Sametoví vrazi

Střih
Jiří Brožek - Sluneční stát
Tonička Janková - Mír jejich duši
Aleksi Raij - Restart

Zvuk
Jan Čeněk - Štěstí
Michal Holubec - Příběhy obyčejného šílenství
Michal Houdek - Kousek nebe

Hudba
Vladimír Godár - Sluneční stát
Karel Holas - Příběhy obyčejného šílenství
Martin Smolka - Kousek nebe

Výtvarný počin
Marek Jícha, Tomáš Vorel a Petr Král - Skřítek
Eva Švankmajerová a Veronika Hrubá - Šílení
Jiří Maxa, Jan Němec, Jaromír Pesr - Toyen

Hlavní ženský herecký výkon
Vilma Cibulková – Krev zmizelého
Eva Holubová – Skřítek
Tatiana Vilhelmová – Štěstí

Vedlejší ženský herecký výkon
Nina Divíšková – Příběhy obyčejného šílenství
Anna Geislerová – Štěstí
Simona Stašová – Román pro ženy

Hlavní mužský herecký výkon
Pavel Liška – Štěstí
Ivan Trojan – Příběhy obyčejného šílenství
Jan Tříska – Šílení

Vedlejší mužský herecký výkon
Petr Forman – Kousek nebe
Miroslav Krobot – Příběhy obyčejného šílenství
Bolek Polívka – Štěstí

A už rozhodnutí vítězové...

Nej zahraniční film
Zlomené květiny

Nej filmový plakát
Eva Švankmajerová - Šílení

Cena filmových kritiků
Štěstí

Cena čtenářů časopisu Premiere
Štěstí

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace