Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

James Cameron si vyčíhnul nový projekt


ikona
st39.6
avataravatar 2avatar 3avatar 4james cameron
James Cameron slíbil, že se bude na sto procent věnovat Avatarům. Nebude. 

Není to ani půl roku, co se James Cameron nechal slyšet, že se v příštích letech nehodlá věnovat ničemu jinému než několika pokračováním Avatara. Nechtěl se nechat rozptylovat jinými projekty, protože ho čekal vývoj nových technologií, sepsání náročného scénáře, samotné natáčení a kdyby na to přišlo, tak možná i přípravy na čtvrtý díl. Cameron plánoval se do světa Pandory a přilehlých měsíců ponořit na sto procent. Moc dlouho mu to však nevydrželo.

Čerstvě se totiž Foxům upsal k produkci a režii adaptace románu Taylora Stevense The Informationist (u nás je kniha známa pod názvem Lovkyně informací). Do jeho příprav se pustí možná už během natáčení druhého a třetího Avatara, aby krátce po jejich premiéře mohl začít točit. Pro ty, kteří doufali ve čtvrtého Avatara nebo snad v to, že by se konečně dočkali Battle Angel, je to asi mírné zklamání.

Zvlášť, když vezmete v potaz, jak nudně (tedy nudně na Camerona) zní samotný námět. Kniha prý vypráví o ženě, která vyrostla v Africe pod ochranným křídlem tamního pašeráka zbraní, a když dospěla, stala se z ní proslulá lovkyně informací s velice bohatou klientelou. Jednoho dne ji osloví texaský miliardář, aby našla jeho unesenou dceru a můžete hádat dvakrát, kam objevené stopy hrdinku zavedou. Ano, zpět do Afriky, kde se bude muset konfrontovat se svou minulostí.

Zní to sice jako solidní thriller, ale od Jamese Camerona jsme si zvykli očekávat náročnější látky. Nicméně všem je jasné, co Camerona na knize zaujalo nejvíce - vždycky míval slabost pro silné ženské hrdinky. Jen je škoda, že mu nikdo neřekl, jak dopadla Salt, Tomb Raider nebo G.I. Jane. Akční filmy dámám moc nepřejí. Pravda, jestli někdo dokáže natočit solidní akčňák s ženou v hlavní roli, je to právě Cameron. Ale mnohem raději bychom od něj viděli Battle Angel (ano, také je tu hlavní postava žena, ale to je přece jen něco jiného), které se tak odsouvá o několik dalších let dále, nebo něco s větším potenciálem (čti: rozpočtem;).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace