Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #162 o Bondovi a Taken


ikona
Mr. Hlad
Může hrát James Bond v komedii? Umí Liam Neeson zpívat? A o kterou slavnou hlášku jsme málem přišli?  

Absolutně víkendový výplach

Bond týdne
Daniel Craig je tak trochu jiný James Bond. Mračí se, teče z něj krev a je pořád naštvaný. A my ho za to máme rádi. Člověka tedy docela překvapí, že Craig se nebrání ani komediím, i když vyloženě legračních filmů ve své kariéře moc nenatočil. A možná je to trošku škoda, protože upoutávka na čerstvou Saturday Nigh Live, kterou Craig moderoval, rozhodně vtipná je. A bondovská není ani trochu.

Nabídka týdne
Terry Hulk Hogan není v Evropě zrovna velká hvězda, ovšem za mořem je jedním ze symbolů osmdesátých let. Wrestling u nás však moc fandů nemá, a tak tenhle šášula s bílými vlasy a srandovním knírem zůstává pro většinu lidí právě jen šášulou s bílými vlasy a srandovním knírem. Hogan měl sice svou reality show, objevil se v několika nepopsatelně špatných filmech a porval se s Rockym Balboou, ale jak to tak vypadá, nestačí mu to a rád by se vrátil na vrchol. A tak natočil vlastní sex tape a doufá, že to z něj zase udělá hvězdu. A světě div se, možná se tak stane. Web sex.com totiž Hoganovi poslal šek, do kterého má napsat sumu, která by mu vyhovovala za to, že se jeho soukromé video objeví na netu. Osobně si dovolím hádat, že většina čtenářů MovieZone se bez něčeho podobného bez problémů obejde.

 

Kuchař týdne
Christopher Walken má doma Oscara a objevil se v obrovském množství slavných a kultovních filmů. S jeho ksichtem a hlasem si obvykle ukradl většinu prostoru pro sebe, ale i on stárne, a tak ho už v kině nevidíme zdaleka tak často, jak bychom chtěli. Naštěstí o sobě čas od času dá vědět. Třeba malým kuchařským videem, ve kterém se sešel se svým kámošem Richardem Belzerem a dvěma modelkami. A začal se chovat jako Christopehr Walken. Zkrátka jestli vám Babica připadá divný, tak tohle je ještě výrazně vyšší level.

 

Hláška týdne
Arnold Schwarzenegger má teď plné ruce práce s propagací svého životopisu Total Recall. A prozradil i jednu docela zajímavou věc. Slavná hláška „I`ll Be Back“ totiž málem nevznikla. Ne kvůli tomu, že by se Arnoldovi při natáčení z nějakého důvodu nelíbila, ale jeho německý přízvuk mu zkrátka nedovoloval říct ji správně. Hodně prý ukecával Jamese Camerona, aby ji změnil na víc robotické I Will Be Back, ale Cameron si do scénáře nenechal ani trochu kecat. No, nakonec to Arnold zvládnul, prý museli natočit deset pokusů a vybrat ten nejlepší. Ale za jednu z nejklasičtějších filmových vět to nejspíš stálo.

 

Mapy týdne
Nebudeme se tu teď pouštět do diskuse, jestli je lepší iPhone nebo zařízení s Androidem. Jednoduše si řekneme fakta – Apple to s mapami podělal. S pomocí iOS6 by člověk trefil sotva tak na hajzl, ale pokud by se chtěl mapami řídit třeba při cestování autem, nejspíš by byl rád, kdyby vůbec dojel do správného města. A jak to tak vypadá, podobné problémy neřeší jen obyčejní lidé, ale třeba i Batman, Katniss Everdeen z Hunger Games nebo Jack Nicholson v Shining.

 

Muzikál týdne
Slyšeli jsme zpívající Expendables, Arnolda i další hvězdy. Teď je čas dát prostor akčnímu hrdinovi, který před nedávnem ovládl pokladny kin. Liam Neeson zabíjí albánské gangstery, bojuje s vlky uprostřed promrzlé divočiny a snaží se vzpomenout, co je vlastně vůbec zač. Ale všichni moc dobře víme, že tyhle problémy se mnohem lépe řeší s veselou písničkou. A plyšovým slonem.

Dokument týdne
Ještě před rokem by nejspíš každý, kdo by tvrdil, že němý film může vyhrát v jednadvacátém století Oscara, putoval k Chocholouškovi. Pak ale přišel The Artist. Revoluci s sebou nejspíš nepřinese a pravděpodobně nemůžeme očekávat, že by herci přestali mluvit, ale i tak by možná stálo za to podívat se němému filmu trošku na zoubek. Na Youtube se teď objevila třináctidílná dokumentární série nazvaná Hollywood: A Celebration of the American Silent Film, kterou v osmdesátých letech natočil Kevin Brownlow a komentář k ní četl James Mason. V té době bylo ještě několik hvězd němého filmu stále naživu a jejich vzpomínky rozhodně stojí za pozornost. Koukat se můžete tady.

 

Šance týdne
V loňském roce se objevila zajímavá soutěž pro mladé filmaře Jameson First Shot, jejíž vítězové mohli natočit karaťas s Kevinem Spaceym. Teď tu máme druhý ročník. Spacey se sice vrací, ovšem tentokrát bude jen pomáhat z pozice producenta. Hlavní hvězdou, která propůjčí svůj ksicht a talent třem vítězům, bude Willem Dafoe. Bohužel soutěž se týká jen USA, Ruska a Jihoafrické republiky, takže pokud máte v šuplíku nějaký nápad na film a hodně si věříte, je třeba zvážit změnu občanství.

 

Únos týdne
To, že Liam Neeson udělá pro svou dceru cokoliv, víme z 96 hodin už dávno. Vymlátil kvůli ní polovinu podsvětí ve Francii, srovnal se zemí kus Istanbulu a je jen otázka času, než zjistíme, které město lehne popelem ve třetím díle. Každopádně někteří únosci mohou být ještě mnohem nebezpečnější než vyšinutí Albánci, co kšeftují s lidmi. A Peter Pan může být větší drsoň než Bryan Mills.

 

Duel týdne
V minulém duelu chtěl KarelR vědět, jak dlouho chodíte na MovieZone a co vás vedlo k tomu, abyste se zaregistrovali. A protože odpovědí přišla velká spousta a nějak objektivně se to spočítat nedá, projeďte si diskusi sami.

 

Tentokrát to bude jednodušší. Zajímalo by nás, kolik animáků a jaké jste viděli v letošním roce v kině. Číslo pište do předmětu, do textu uveďte filmy.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace