Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kronika 2 narazila na omezené představy studia


ikona
st39.6
20th century fox
20th Century Fox nakazuje změny scénáře druhé Kroniky. Byla by moc jiná. 

Jestli jsou u 20th Century Fox na něco experti, je to házení klacků pod nohy svým vlastním filmařům. Ostatně příběhy o tom, jak se ten který režisér neshodl s vizí producentů, nebo jak se ten či onen projekt jen tak tak stihl dokončit, protože studio nastavilo nesmyslně šibeniční termín, se objevují nejčastěji právě v souvislosti s blockbustery tohoto velikána (o dalších problémech ani nemluvě). Je zvláštní, že si Foxové pohrávají s osudem tak velkých značek jako X-Men nebo třeba Smrtonosná past, paradoxně jim to ale většinou prochází. I přes to následující příběh moc lidí nepotěší.

Přišel s ním režisér John Landis. Jeho syn, scenárista Max Landis, má totiž na starost scénář pokračování "found footage" megahitu Kronika. Max před několika měsíci tvrdil, že se dvojka bude odehrávat ve světě, jenž se samozřejmě díky nalezenému záznamu o zrodu mladých superlidí od základu změnil. Do příběhu se měl vrátit Matt a Landis ho hodlal nechat trpět jako psa. Ať už ale byla jeho vize jakákoliv, první nástřel scénáře narazil na zeď jménem natvrdlí producenti. Ti scénář razantně odmítli. Důvod? Bylo to něco jiného než úspěšná jednička. A to tihle hoši nechtějí.

Prostě mu oznámili, ať se pustí do přepisování. Když Max Landis oponoval, že se jedná o nevyhnutelnou evoluci, jednoduše ho odbyli slovy, že chtěji znovu jedničku. Nic odlišného.

Je jasné, že se studio pokouší navázat na úspěch jiného found footage hitu, a sice Paranormal Activity, které je také neustále na jedno brdo. To se dá do jisté míry pochopit, pokud ale měl Landis dobrý námět (jakože to prý byla pecka) a studio ho odmítlo jen proto, že se bojí riskovat, měl by někdo naletět do Hollywoodu a pár lidí tam pořádně proplesknout. Je to totiž ohromná škoda. Místo pořádného pokračování nás tedy v druhé Kronice čeká téměř to samé. Teď teprve se můžeme začít bavit o naprosto zbytečném sequelu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace