Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhá Planeta opic našla režiséra


ikona
st39.6
matt reeves
Po odstupu Ruperta Wyatta si muselo studio najít nového režíséra Dawn of the Planet of the Apes 

Když před dvěma týdny Rupert Wyatt opustil pozici režiséra přímého sequelu Zrození planety opic, většinu fanoušků nově vznikající série to logicky dost vystrašilo. Wyatt se přes počáteční nedůvěru ukázal jako skvělý filmař, který z nové Planety opic udělal překvapivě komorní a o to dojemnější příběh, jenž navíc dával smysl - u současných velkofilmů samo o sobě malý zázrak. Jeho odstoupení z funkce tedy vyvolalo debatu o tom, kdo by ho mohl nahradit, aniž by došlo k větším kompromisům nebo byl narušen tón, jenž první díl série udal.

Foxové měli kandidátů hned několik. Na seznamu se objevil Rian Johnson (Looper), Jeff Nichols (Take Shelter), Juan Antonio Bayona (The Impossible) a J. Blakeson (The Disappearance of Alice Creed). Před těmi nakonec dostal přednost Matt Reeves, režisér zbytečného (nikoli špatného) remaku Ať vejde ten pravý a apokalyptického Monstra (Cloverfield).

Reeves byl prý na vrcholu žebříčku potenciálních režisérů od samého začátku, Foxové vlastně jen čekali na to, jestli kývne a podepíše smlouvu. To by se mělo dít právě teď. Oblíbenec J. J. Abramse tedy bude přistupovat k částečně rozjetému projektu, který se Foxové hezky podle svých zvyků pokoušejí uspěchat - tedy pokud bychom měli věřit oficiálnímu důvodu Wyattova odstoupení.

Z tohoto pohledu bude zajímavé sledovat, jak se Reeves s Dawn of the Planet of the Apes, jež by mělo mít premiéru 23. května 2014, vypořádá. Času na to bude mít navzdory Wyattovým výrokům hodně a prostor tak bude i na případné zásahy do scénáře. Reeves rozhodně není špatná volba. V remaku severského hororu dokázal, že mu nedělá problém hutná atmosféra ani komornější nádech, v Cloverfieldu zase předvedl skvělou práci s digitálními efekty a právě s apokalyptickou atmosférou, což se mu bude v Dawn of the Planet of the Apes náramně hodit. Takže správný směr, nemyslíte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace