Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvel má Whedona? Foxové kontrují Millarem.


ikona
KarelR
fantastic fourmark millarx-men
Slavný comicsový autor bude dohlížet na X-Meny a Fantastickou čtyřku. 

Hollywoodské čučení přes rameno zase jednou v plné parádě. Když v Marvel Studios před víc než dvěma lety přišli s tím, že vloží filmové Avengers do rukou Josse Whedona, byl to velký risk. Zároveň tím ale potěšili mnoho jeho fandů, kteří už tenkrát tušili, že si odvážná týmovka právě našla správného režiséra.

Po fenomenálním úspěchu filmu potom Marvel dlouho neotálel a udělal dosud nevídanou věc - najal Whedona nejen pro režii Avengers 2, ale také jako dohled nad celým marvelovským univerzem až do roku 2015. Znamená to nejméně pět filmů a seriál o S.H.I.E.L.D.u, a comicsoví fandové tak mohou klidněji usínat s vědomím, že Jossovo oko nenápadně dohlíží na to, aby všechny superhrdinské sólovky (a Guardians of the Galaxy) držely pohromadě.

Čímž se konečně dostáváme k tomu, že Foxové včera udělali prakticky to samé - dohodli se s geeky velebeným autorem na tom, že dohlédne na vznik všech jejich marveláckých comicsáren.

 

Vyvoleným se tentokrát stal Mark Millar, jeden z nejvýraznějších (a nejlepších!) comicsových autorů nového tisíciletí. Skotský rodák sice s filmem nemá prakticky žádné zkušenosti. Napsal ale předlohy k takovým peckám jako Wanted a Kick-Ass 1 a 2 (dvojka se právě točí), a nastartoval u Marvelu Ultimate X-Men, Ultimate Fantastic Four a Ultimates (moderní verze Avengers, která hodně ovlivnila Whedonovu adaptaci). Je nad slunce jasné, proč chtějí Foxové jeho rady a proč se snaží vyvolat dojem, že mají věci posychrované podobně jako Marvel Studios. Co ale znamená Millarovo angažmá v praxi?

Narozdíl od Whedona, který bude dohlížet na zachování kontinuity o návaznost marvelovek na Avengers 2, by se měl Millar podílet hlavně na samotném vývoji filmů. A tady přichází první drobný zádrhel - Foxové totiž vlastní akorát X-Meny a Fantastickou čtyřku (Daredevila nedávno vrátili), a tím jejich marvelácké portfolium končí. Millar tedy může udělit pár rad při postprodukci právě natáčeného Wolverinea. Pochválit svého blízkého přítele Matthewa Vaughna, že se mu vážně daří s retro X-Meny. A pomoct Joshi Trankovi (letošní Kronika) s rebootem Fantastické čtyřky, který se bude velmi pravděpodobně inspirovat právě Millarovou ultimate verzí.

 

Nic z toho ale nezní jako nějaká zásadně nutná práce, takže to zatím vypadá, že Foxové akorát chtěli přitáhnout na palubu známé jméno. Změní se situace v budoucích letech? Není důvodem tohohle kroku spíš připoutání Millara ke studiu, aby dostaly lepší péči adaptace jeho vlastních comicsů? Foxové tiše připravují Superiora, Nemesis a Secret Service, ve světle čehož dává celá situace daleko větší smysl. Tak uvidíme, jestli z tohohle partnerství budou opravdu těžit jen mutanti a rodinka z Baxter Building, nebo je to celé trochu jinak.

A jen tak mimochodem... koho podle vás do půl roku najmout Warneři, aby zaštítil DC adaptace od Justice League dál? O co, že právě začínají uhánět Granta Morrisona!

---

Vytáhni v hospodě: Mezi Millarovy nejnovější výtvory patří Supercrooks, mix X-Menů a Dannyho parťáků o superpadoušských zlodějíčcích, kteří se vydávají krást do Evropy. Proč? Protože superhrdiny prosycená Amerika jejich živobytí už dávno nepřeje!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace