Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Len Wiseman zrestartuje Mumii


ikona
st39.6
len wisemanmumie
Len Wiseman se hodlá zaškatulkovat jako režisér, který točí ty nejzbytečnější filmy. 
Když Len Wiseman vypustil do kin čtvrtou Smrtonosnou past, vypadalo to, že má našlápnuto k solidní kariéře. Film možná má mouchy, ale tempo neztrácí ani ve vteřině, přes hromadu akce Wiseman stále servíruje nové nápady, a i když je Olyphantův záporák výrazný asi stejně jako chuť masa v burgerech od McDonald´s, pořád je Smrtonosná past 4 výborná akční podívaná a zábava. Jenže Wiseman se, místo toho, aby zkusil něco originálního, po ní pustil do remaku Total Recallu, který kiny prosvištěl téměř bez povšimnutí a kritika ho označila za jeden z nejzbytečnějších filmů nejen tohoto roku. Myslíte si, že se Wiseman poučil? Kdepak!

Nově se podepíše pod další pokus o znovuuvedení látky, která to téměř nepotřebuje. Pravda, tentokrát se tomu místo "remake" říká "restart", to je však jedno. Důležité je, že režisér nového Total Recallu natočí novou Mumii. U Universalu si řekli, že to osmdesát dva let po Freundovi, patnáct let po uvedení Sommersovy jedničky a šest let po nevalném úspěchu Cohenovy třetí slátaniny vyzkoušejí znova. Nové Mumie se proto dočkáme už v létě 2014.
 
 

Stejně jako měl Wiseman dobře našlápnuto ke slibné kariéře, má nová Mumie našlápnuto k tomu, aby se z ní vyklubal solidní průser. Stát za ní budou megaproducenti Kurtzman a Orci, což samozřejmě není žádné zlo, problém ale je, že scnénář naklepe Jon Spaihts. Ten se letos podepsal spolu s Damonem Lindelofem pod Promethea a ačkoliv nemůžeme tušit, jak moc velký otisk po něm ve finální verzi zůstal, lákavě to prostě nezní.

Kurtzman slibuje, že se nová Mumie vydá úplně jiným směrem (jako Total Recall?). Tvůrci ji hodlají zasadit do současnosti (průšvih) a více než akční film chtějí natočit částečně horor (průšvih) a částečně rodinný film. Prý se inspirovali v knihách Michaela Crichtona. Mno. Wisemana mám osobně moc rád, možná proto, že jsem ještě neviděl nový Total Recall. S přesvědčováním diváků a kritiky to však nebude mít snadné. Což samozřejmě nemění nic na tom, že by se z nové Mumie MOHLA vyklubat hodně dobrá podívaná. Jen tomu teď nikdo nevěří.

Vytáhni v hospodě: Tahle zpráva "náhodou" vyšla ve stejnou chvíli, kdy byla odhalena Blu-ray premiéra nového Total Recallu. Ten vyjde ve Státech 18. prosince a film bude na disku nejen v kinoverzi, ale také v rozšířeném režisérském sestřihu. O co bude delší, se zatím neví.
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace