Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #158 o fantasy a prezidentech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Na jakou knihu se těší celá MovieZone? Dokáže Morgan Freeman namluvit cokoliv? A jak jdou dohromady, horory, animáky a westerny?  

Absolutně nemimořádný výplach

Kraťas týdne
Natočit dnes krátký film, který by se vizuálně mohl vyrovnat hollywoodské profesionální konkurenci, není zdaleka tak těžké, jako tomu bylo před několika lety. HD kamery, vhodné programy do počítače a nebo digitální efekty jsou dnes k dispozici prakticky každému. A když mají amatéři dobrý nápad, může z toho vylézt něco, co je mnohdy zajímavější než filmy, které vídáme v kinech. Sci-fi Arrowhead: Signal jde trochu ve stopách pár let starého Moon Duncana Jonese. A vypadá sakra dobře.

Uraženost týdne
Tak nám o sobě dali opět vědět scientologové. Tentokrát nehledají manželku pro Toma Cruise, ale brojí proti filmu The Master režiséra Paula Thomase Andersona, v němž se voják navrátivší se z druhé světové války dostane pod vliv charismatického muže a jeho organizace, která má sakra blízko k jisté sektě. Režisér si teď odvezl z Benátek Stříbrného lva a ocenění tam dostali i Joaquin Phoenix a Philip Seymour Hoffman. Takže média o filmu vědí a je ten správný čas začít si stěžovat.  Představitelé scientologické církve prý měli s distribuční společností The Weinstein Co. pár „hodně divných“ telefonátů a prý se možná dočkáme i kampaně, která bude propagovat scientologii všude, kde se bude The Master promítat. Holt Tom Cruise se asi zlobí.

 

Prezidentská kampaň týdne
Barrack Obama se už v Bílém domě zabydlel a stěhovat se mu moc nechce. Bohužel ho čekají další volby, kde musí opět přesvědčit americký lid, že si zaslouží bydlet na téhle prestižní adrese. Šestého září se konal meeting demokratické strany, který měl moderovat Kal Penn. Ten pro Obamovu administrativu nějakou dobu pracoval, objevil se i v seriálech Doktor House nebo Jak jsem poznal vaši matku. Jeho nejslavnější rolí je však pravděpodobně Kumar Patel z trilogie o Haroldovi a Kumarovi. A tahle dvojka nehodlá nechat prezidenta ve štychu.

 

Další kraťas týdne
Tohle se sakra povedlo. Fanoušci westernů mají posledních pár let docela smůlu, i když se nějaký ten kvalitní kousek objevil. Milovníci hororů na tom jsou taky docela blbě a musí se hodně snažit, aby našli něco, co stojí za dvě hodiny času. Každopádně když se obojí spojí, může to dopadnout všelijak. V případě animáku Backwater Gospel to ale naštěstí vyšlo. A je to boží.

 

Voiceover týdne
Morgan Freeman by dokázal svým hlasem udělat zajímavou podívanou i z mistrovství Bangladéše v kuličkách. A tak by měl zvládnout přečíst i kousek z knihy 50 Shades of Grey. Jde o první část erotické trilogie, která momentálně hýbe Amerikou, protože je prý sexuálně hodně otevřená a dost prostoru tu dostávají i praktiky, které nejspíš většina lidí v soukromí nepraktikuje. A dost lidem tohle téma nadzvedlo mandle. Každopádně když to čte Morgan Freeman, tak to prostě musí být umění. I když to není Morgan Freeman ale Josh Roberts Thompson.

 

Malá domů týdne
To, že Ďuro Červenák se krom psaní recenzí věnuje i fantasy literatuře (a za sebe říkám, že odvádí sakra dobrou práci), nejspíš víte. A pokud ne, tak se o jeho spisovatelské kariéře a knížkách určitě dočtete vše podstatné na webu. Každopádně teď vychází jeho novinka s názvem Zlato Arkony, ve které se vrací Ďurův pravděpodobně nejslavnější hrdina Černý Rogan i jeho vlčí parťák Goryvald. Tentokrát se musí vydat na ostrov Rujána, jenž se rozhodli navštívit brutální nájezdníci ze severu. Každopádně my tu teď máme i trailer na knihu, který se taky zatraceně povedl. A dělal ho stčko. Takže si to kupte, protože to bude dobrý.

Písmenko týdne
Někdy stačí jedna malá změna. Jediná, téměř nepatrná. A všechno je jinak. Třeba když člověk vynechá písmenko a celé sdělení je najednou zcela odlišné od toho, co bylo původně v plánu. Ale taky to může být docela vtipné, jak dokazují tyhle plakáty.

 

Další prezidentská kampaň týdne
Aby nás někdo neobvinil z toho, že podporujeme jen jednu stranu, dáme prostor i druhému americkému kandidátovi na prezidenta. Mitt Romney hodlá za republikány vyzvat Barracka Obamu a docela si fandí. Ale my si v klidu počkáme, až tahle bitka skončí a zatím budeme žít s představou, jaké by to bylo, kdyby o Romneym natočili film. V jednom televizním pořadu se ho nedávno ptali, kdo by ho měl v teoretickém filmu hrát. Podle Romneyho je nejlepší volbou Gene Hackman. No budiž. Pánové si sice nejsou skoro vůbec podobní, Romneymu je pětašedesát a Hackmanovi dvaaosmdesát a nepočítáme-li jeho chystanou roli vypravěče v The Wolf of Wall Street Martina Scorseseho, naposledy se ve filmu objevil v roce 2003. Ale Romney asi ví, co chce.

 

Pocta týdne
Tony Scott zemřel před pár týdny, přesto to byl natolik významný a zajímavý režisér, že se k němu ještě jednou vrátíme. A samozřejmě efektním videem složeným z jeho filmů. Asi není potřeba dodávat něco dalšího.

 

Duel týdne
V minulém duelu většina z vás prozradila, že Daniel Craig by vám v dalších Bondovkách nevadil. Nám popravdě taky ne. Dneska se podíváme ke comicsům. Marvel sice tvrdí, že Viggo Mortensen se v roli Dr. Strange v druhém Thorovi neobjeví a je otázka, jestli se tohohle hrdiny vůbec dočkáme. Každopádně nás by zajímalo, koho jiného byste si v roli Dr. Strange představovali. Jména herců pište do předmětu a do textu uveďte důvody.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace