Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ted a Bourne jedou dál


ikona
KarelR
bourne legacyted
Universal chystá sequelovou smršť. 

Studio Universal na tom poslední dobou nebylo nejrůžověji. Obšírně jsme to řešili dva roky zpátky, letos jsme tedy viděli první plody nové politiky. A docela se dařilo. Universal těžce zabodoval eRkovými komediemi (Méďa, čtvrté Prcičky) i akčnějšími žánrovkami (Kontrabant, Nepřítel pod ochranou) a úspěšně představil jak dospěláckou fantasy Sněhurka a lovec, tak animovaného Loraxe. O něco horší to bylo čtvrtým Bournem, který si na sebe bude muset vydělat až na domácích nosičích. Vyloženým průšvihem ale nakonec zůstala jen Bitevní loď, která podle všeho prodělala 83 milionů dolarů.

 

O jejím pokračování se proto příliš nahlas neuvažuje. A přednost dostávají úspěšnější filmy. O tom, že se chystají dvojky Sněhurky, Loraxe a Nepřítele pod ochranou už víme. Teď ale Universal potvrdil, že hodlá ze Setha MacFarlanea co nejdřív vylámat dvojku Médi. A že se pokračování dočká i Bourneův odkaz, protože jak se studio naučilo u Rychle a zběsile, kulhající dojná kráva se má ždímat tak dlouho, dokud zase nezačne snášet zlatá vejce. Nebo tak něco.

Aaron Cross a... ta doktorka s tváří Rachel Weisz tak dostanou další šanci předvést, že to jde i bez Matta Damona. Čímž Universal dost na sílu tlačí svoje motto "značky a animáky", s nímž se čerstvě pochlubil prezident Steve Burke. Studio prý hodlá pokračovat prakticky ve všem, co diváci znají (o pátých Prcičkách se zatím mlčí, ale třeba sedmé Rychle a zběsile je prakticky jisté). A originálními projekty budou především animáky, které nyní platí za komerční jistotu.

 

Není přitom pochopitelně na škodu, že je Universal nějakým zázrakem točí o půlku levněji než všichni ostatní. V plánu je proto produkce dvou "kreslených" filmů ročně, ať už půjde o sequelové jistoty (Já, padouch pojede dlóóóuho), nebo o novou krev. Doufejme tedy, že tahle téměř pásová výroba neskončí obrovským kvalitativním debaklem. Už takhle je problém najít v kinech výborný animák, jelikož sequely se zvířátky dřou průměr s nouzí a Pixar také jaksi rezignoval. Přijde "nový" Universal s něčím, co by opravdu upoutalo? Nezbývá, než věřit v zázrak.

---

Vytáhni v hospodě: Nejočekávanější projekt Universalu? The Curse of Chucky! Šestý díl legendární hororové ságy se začal natáčet před týdnem a bude ignorovat děj čtyřky a pětky. Animatronická panenka s hlasem Brada Dourifa se tak vrátí ke svým hororovým kořenům a pokusí se zbořit trh s Blu-rayi. Do toho, Chucky!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace