Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012


ikona
KarelR
Zemřel další legendární český herec. 

V krátké době nás opustila již třetí významná filmová osobnost. Po Tonym Scottovi a Michaelu Clarkem Duncanovi odešel téměř osmdesátiletý český bard Radoslav Brzobohatý.

Mezinárodní scénou to asi nepohne tak výrazně, jako dvě výše jmenovaná úmrtí. Ta domácí však přichází o stále vitální hereckou osobnost, kterou můžete ještě pořád vidět v kinech v dubnových Vráskách z lásky. Před touhle příjemnou hereckou tečkou se Brzobohatý objevil doslova v desítkách klasických českých filmů. A byl by zločin nezmínit alespoň Všechny dobré rodáky (V. I. M.), Sněženky a Machry (V. I. M.), Ucho, Zabil jsem Einsteina, pánové..., Atentát, Zlaté úhoře nebo Prince a Večernici.

Rodák ze slovenských Vrútek a absolvent DAMU byl ale také významným divadelním hercem. Což ostatně dokazuje jeho 32 let dlouhé angažmá v Divadle na Vinohradech. Tam zazářil v hrách jako Král krysa, Faust či Život a dílo skladatele Foltýna. V roce 2004 potom založil dodnes fungující Divadlo Radka Brzobohatého.

V neposlední řadě byl Brzobohatý i seriálovým hercem. Objevil se například v F. L. Věkovi, Dobrodružstvých kriminalistiky, Cirkusu Humberto nebo Hříšných lidech města pražského. V posledních letech si pak zahrál v Četnických humoreskách nebo ve Vyprávěj.

 

Brzobohatý by se požehnané osmdesátky dožil již zítra. O to bolestivěji tedy musel jeho skon zasáhnout nejen jeho rodinu, ale také všechny jeho blízké. Nechť odpočívá v pokoji. A nechť jeho syn Ondřej pokračuje v úspěšné herecké kariéře, aby rod Brzobohatých i nadále obohacoval českou kulturní historii.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace