Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejslabší víkend roku odnesli Cooper i Willis


ikona
Cival
tržby
Americká kina čekají na spásu od Pixaru a Resident Evil... 

Konec nabité letní sezóny a začátek školního roku se spoustou televizních, sportovních a kdovíjakých jiných lákadel se tradičně podepsal na mizerných ziscích amerických kinařů. Multiplexy se vyprázdnily, protože po Temném rytíři je jen zčásti naplnili Expendables a horor The Possession. Velká studia ale své další hity šetří až na další týdny. A na žebříčku tržeb je to vidět – mizerné výsledky stálic a propad nevýrazných novinek značí, že za mořem prožili vůbec nejslabší víkend roku.

Znovu mu nicméně vládl horor The Possession aka Kletba z temnot. Levná produkce koketující s bubáky a exorcismem má na kontě už 33 milionů (devět z toho si připsala o víkendu) a už je v čistém zisku. Takhle se dělají prachy!

Počtvrté za sebou se tedy nejvíc napakuje distribuční společnost LionsGate Films, pro kterou je to po Expendables 2 a Hunger Games už osmý vítězný víkend v tomto roce. Žádný jiný distributor letos není úspěšnější, žádné velké studio zatím nemá takovouhle výkonnost! To si zaslouží smeknout, protože mladý hráč na hollywoodské mapě mocným majors úctyhodně motá hlavu a chytře využívá slabších období v distribučním kalendáři.

Pomalu se navíc zacelují i některé rány z Expendables 2. Postradatelní úspěšně brázdí kiny ve zbytku světa, když mají celkově na kontě už solidních 177 mega (jen 75 z toho zatím doručila Amerika). Jasná většina diváků je k tomu s filmem spokojena, takže o prodeje DVDček a blu-rayů se bát nemusíme. Akční titáni videopůjčoven by se k zakončení trilogie měli v klidu dohrabat.

Jinak je to bída. Jak už bylo řečeno, velká studia teď šetří municí, a proto mohla na druhém místě setrvat retro gangsterka Země bez zákona se šesti miliony. Chválený biják, který uvidíme v druhé půlce září, má zatím na kontě 23 mega.

 

Bohužel až na třetím místě debutovalo romantické drama The Words, ve kterém se potkali Zoe Saldana a Bradley Cooper. Pětimilionový otvírák je zoufalý, ale nedivme se, když film distribuovala společnost CBS Films, která zvládla kasovně pohřbít šest ze svých prozatímních osmi filmů. Tristní bilance pohříchu dopadla na film, který má jinak hodně zajímavý osud: Líbí se totiž na festivalech a oceňují ho i diváci, i první promítání v Česku vzbudilo velmi pochvalné reakce. Jenže snímek má prý v Americe jiné finále (!) a i proto do něj zuřivě kopou tamní kritici (v recenzích se často dočtete, že americká verze vlastně ani konec nemá). The Words tedy vypadá jako ten případ kasovního propadáku, který se dočká rehabilitace až na videu a během televizních repríz. Škoda… naštěstí na docenění dobrého filmu není nikdy pozdě.  

Pátý Bourneův odkaz už zdolal v Americe stomilionovou hranici, ale zisky v Evropě jsou mdlé, takže série šla hodně dolů.

 

Za šestým animákem Norman a duchové, který trpělivě sbírá dolary (a odpoledne od nás i schytá recenzi), se drží vytrvalé melodrama The Odd Life of Timothy Green aktuálně se 43 miliony a politická komedie The Campaign, která se nenápadně prodrala k imponujícím osmdesáti milionům dolarů.

Do desítky se vešel ještě dokument 2016 Obama´s America a miliardový Temný rytíř, který se už prodral na desáté místo historických tabulek co se týče celosvětových tržeb. Slušný zájem o Nolanův megafilm v Asii dává Batmanovi šanci cpát se až k páté pozici v žebříčku nominálně nejúspěšnějších filmů dějin.

 

Až na zoufalém dvanáctém místě debutoval akční thriller S ledovým klidem, jímž jsme se už na jaře pronudili spolu s Brucem Willisem a novým Supermanem Henrym Cavillem. Totální propadák - ale zasloužený! V patnácti stovkách kin film mimochodem vydělal stejný milion a půl, jaký ve 267 IMAXech urvala zrestaurovaná verze Dobyvatelů ztracené archy. Kvalita holt táhne, o odfláknutý shit nikdo nestojí.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se stojaté vody konečně rozvlní, protože kolem bude plavat v obnovené premiéře a ve 3D pixarovský Nemo. Jestli se mu podaří napodobit loňský úspěch Lvího krále je celkem fuk, protože nás bude hlavně zajímat, jak zabere další trojrozměrný rachot od Paula W.S. Andersona: Přisviští totiž Resident Evil: Odveta a kdekdo se slabším žaludkem z těch digizvěrstev nejspíš zkolabuje.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace