Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Michael Clarke Duncan: 1957-2012


ikona
Mr. Hlad
michael clarke duncan
Nepřehlédnutelný herec Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let 

Není to tak dlouho, co nás opustil Tony Scott. Sám se rozhodl, že už na tomhle světě nebude, a pro fandy to bylo docela nečekané. Smrt Michaela Clarka Duncana je ale možná nečekaná ještě víc. Bylo mu totiž pouhých 54 let a zemřel v pondělí na následky komplikací po infarktu. Duncan se narodil v roce 1957 v Chicagu a měl ten typ postavy, díky které ho jednoduše v davu člověk nepřehlédne. Prostě vypadal trochu jako člověk křížený s nosorožcem, co vám holýma rukama utrhne hlavu. Dlouho se živil jako vyhazovač a bodyguard a pracoval třeba pro Willa Smithe, Jamie Foxxe, Martina Lawrence nebo rappera jménem Notorious B.I.G., jenž byl zastřelen, když místo Duncana vzal službu kámoš.

Ve filmu na sebe poprvé výrazněji upozornil v Bayově Armageddonu a byl to právě jeho kolega Bruce Willis, kdo ho doporučil do role, která byla pro Duncana nakonec osudová. V Zelené míli si zahrál obrovitého dobráka Johna Coffeyho, jenž v cele smrti čeká, až na něj přijde řada, a jeho okolí začíná mít pocit, že to s jeho vinou není možná takové, jak to zpočátku vypadalo. Byla z toho první a jediná oscarová nominace. Dál jste Duncana mohli vidět ve filmech jako Král Škorpion, Můj soused zabiják, parádně zatopil Daredevilovi, dalšího comicsového padoucha si vystřihl v Sin City: Město hříchu, zahrál si i v Bayově Ostrově a svůj hluboký hlas propůjčil hrdinům z Green Lanterna nebo Kung-Fu Pandy. Hollywoodu i nám bude chybět, dvoumetrových obrů s hereckým talentem totiž moc není. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace