Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fresh Film Fest už tenhle týden!


ikona
Mr. Hlad
fresh film fest
Zajděte si do kina na pecky, které jinde neuvidíte 

Devátý ročník festivalu Fresh Film Fest začíná už ve středu 29. srpna a bude trvat až do neděle. V kinech nehrají nic moc (pokud nechcete jít podvanácté na třetího Batmana), a tak by vám zajímavý program tohohle pražského festivalu nejspíš mohl přijít k chuti. Promítat se bude v kině Světozor, Kině 35, Studiu Béla, v budově Famu a pod širým nebem v Riegerových sadech. Konkrétní program najdete tady, my vám teď ale dáme alespoň pět tipů na filmy, které byste neměli minout.

The Raid
Akční nářez, kterému Imf napálil v recenzi 9/10 a podobně ho hodnotí i ostatní členové redakce, kteří už měli to štěstí seznámit se s touhle asijskou řezničinou. Iko Uwais a režisér Gareth Evans tu desítky záporáků rozstřílí, rozmlátí nebo rozsekají na kusy a opět vlijí trochu naděje do žil fandům žánru, kteří už nevěřili, že v jednadvacátém století lze natočit akční nářez, ze kterého se svět posadí na zadek.

The Cabin in the Woods
Horor? Komedie? Šílenost? Nebo experiment zatraceně chytrých scenáristů? The Cabin in the Woods sice leželo hodně dlouho v hollywoodském šuplíku, ale nakonec se do kin dostalo a prakticky okamžitě se z téhle pecky stal kult. Originální variace na klasické horory ukazuje, že pořád ještě existuje spousta lidí, kteří se nebojí dělat věci jinak nebo přemýšlet víc než průměrný hororový patlal typu Marcuse Nispela. Čím méně víte, tím lépe pro vás. Popravdě závidím každému, kdo film ještě neviděl a může si na něj zajít do kina.

Margin Call
Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Simon Baker, Zachary Quinto, Demi Moore, Stanley Tucci a nominace na Oscara. To už je dost důvodů k tomu, aby člověk vyrazil do kina na malý a nenápadný film, který sice kritici chválili po celém světě, ale k divákům si cestu jaksi nenašel. Drama z prostředí burzovních makléřů, kteří zjišťují, že se začíná hroutit ekonomika, byste rozhodně neměli minout. Už kvůli těm hercům.

Martha Macy May Marlene
Další pecka, co to do našich kin nedotáhla. A přitom už upoutávky na Martha Macy May Marlene naznačovala, že se na nás řítí hodně zajímavá věc. Elizabeth Olsen tu na sebe poprvé výrazně upozornila a dnes patří k nejzajímavějším mladým herečkám a její kariéru rozhodně hodláme pečlivě sledovat. A vy možná budete taky, protože tohle drama o dívce, která má problémy odlišit realitu od snů a trpí faktem, že dva roky strávila v kultu ovládaném magory, dokáže být hodně působivé.

Sekce Fresh Czech
Fresh Czech je nesoutěžní část Fresh Film Festu, na které se promítají studentské filmy a také filmy, které se z toho či onoho důvodu obvykle do široké distribuce. Tyhle opomíjené kousky ale dokáží často hodně překvapit a třeba mezi nimi najdete i režiséra, jenž se za pár let zařadí mezi domácí nebo i světové hvězdy. A pak budete moci machrovat na okolí, že jste ho znali ještě dávno před tím, než byl slavný.

Takže nezapomeňte – 29. srpna až 2. září.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace