Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Expendables dobyli žebříček tržeb, od minula ale zchudli


ikona
Cival
tržby
Expendables ovládli americká kina. Jak v jejich stínu obstál cool animák Norman a duchové?  

Srpen měl jednoznačně patřit filmové akci, jenže kdovíjak růžově se to na testosteronové filmové frontě nevyvinulo. Bourne se šetřil a škudili na něm i diváci, z Total Recall je jasný propadák a Expendables nezdrtili kina s takovou vehemencí, jak bychom si nejspíš všichni přáli.

Samozřejmě můžeme být za optimisty, kteří vidí sklenici spíš poloplnou než poloprázdnou. Můžeme jásat nad skutečností, že tu Expendables 2 prostě jsou, že v nich hláškují i Van Damme, Norris a Arnold a že fanoušci jsou vesměs ukojeni. Trochu smutnější je pohled na přísné americké recenze (sice 67% pozitivních textů, ale průměrné hodnocení jen 5,8/10) a hlavně mrzí zjištění, že o prvním víkendu v zámořských kinech utržili Postradatelní 28 milionů dolarů. Stallone a spol. sice jasně opanovali kasovní žebříček, ale k úvodním 34 milionům prvního dílu se nepřiblížili.

Expendables 2 tak v Americe nejspíš nezopakují stomilionové tržby jedničky. Natěšenost je logicky menší, protože efekt dosud neviděné all-star show nemohl znovuoživit ani příchod několika zvučných posil. Pocit „tohle filmové plátno ještě nezažilo“ by holt nevrátil ani břuch Stevena Seagala. Proto tržby logicky trochu klesly. Na druhou stranu první pozici Postradatelným nemohl nikdo uzmout (a to se vždycky hodí do vitríny) a dá se předpokládat, že celosvětové tržby budou znovu natolik košaté, aby u LionsGate v klidu odklepli završení trilogie na léto 2014.

Druhé místo si se 17 miliony v klidu udržela „falešná bourneovka“ Bourneův odkaz. Imf sice před týdnem její zisky hodnotil s chápavým nadhledem, protože jde o film relativně levný a v kontextu velkých propadáků i v klidu. V rámci série jde ale o jasný úkrok stranou a zpátky, protože celkové americké i světové tržby letí dolů. Trvalka z tohohle nevykvete a americké tržby jen sotva přelezou sto milionů. Umoudří-li se studioví hlavouni, dostane Jeremy Renner do dalšího dílu určitě posilu – totiž samotného pana Damona. Jinak sága půjde do kopru.

Bronz patří animované novince Norman a duchové. Nejen po výtvarné stránce vymazlený animák bohužel utržil na úvod jen 14 milionů. Žádný dolarový tajfun se nekoná, ale nás může víc těšit, že nový film od producentů Koralíny je podle všeho pecka.

Čtvrtou politickou komedii The Campaign řadí aktuálních 51 milionů mezi středně úspěšné blázniviny Willa Ferrella. Sem sto milionů nepřiteče.

Na pátém místě je pak zajímavým zjevením černošská hudební odysea Sparkle, kterou před smrtí spoluprodukovala nebožka Whitney Houston. V tomhle dramatu o rozkližující se muzikantské rodině rovněž hraje, takže svým jménem určitě posloužila i jako vhodná PRová vějička k nastřádání úvodních 12 milionů dolarů.

Temný rytíř povstal na šestce už překonal hranici 400 milionů z Ameriky a tlačí se na 900 celosvětově. Záda batmanovskému opusu pak kryje doják The Odd Life of Timothy Green, který nepřesvědčil na sedmém místě s necelými 11 miliony, důchodcovské melodrama Druhá šance s Meryl Streep a Deník malého poseroutky 3, jenž je dokonce před propadákem Total Recall.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jde do kin zevlácká komedie Hit and Run, hororové béčko Apparition a dravý cyklistický thriller Premium Rush s Josephem Gordonem-Levittem.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace