Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vyklube se z Walking Dead celovečerák?


ikona
st39.6
walking dead
Podaří se televizní zombie hit uzavřít na stříbrných plátnech? 

The Walking Dead patří k tomu nejlepšímu, co na televizních obrazovkách spatříte. Seriál je to bez debat výborný, k dokonalosti má ale daleko - obzvlášť druhá sezóna se zvrhla v drama, které připomínalo spíš spin-off Velmi křehkých rodinných pout. Jasně, tvůrci neměli moc na výběr a dříve nebo později se lidské vztahy začít řešit musely (minimálně ústřední milostný trojúhelník má hodně ostré hrany), ale na ty geniální zombie masky se zvyká až příliš snadno a jakmile je člověk vidí v akci, chce jich vidět víc. Podstatně víc.

Televizní produkce má v tomhle ohledu nevýhodu v tom, že jí tlačí čas a samozřejmě nedostatek peněz (nemluvě o tom, že tvůrci musejí přicházet na stále hloupější způsoby, jak uplatnit product placement v postapokalyptickém světě - novější a novější modely Hyundaie mi nedávají spát). Natočit v televizních podmínkách finále série, které uspokojí všechny natěšené fanoušky, proto nebude snadné. Řešení? Celovečerní film.

Právě o tom se teď začalo za velkou louží spekulovat. Opravdu jen spekulovat - zatím se jedná o interní diskuze ve stylu "Někdo z AMC říkal, že by to bylo fajn". Ale i pouhé spekulace mohou člověku udělat radost, zvlášť vzhledem k tomu, že se podobné drby mívají ve zvyku přetavovat v realitu.

Pokud tomu tak bude, ještě si nějaký ten pátek počkáme. Seriál momentálně vstupuje do třetí série a nevypadá to, že by se AMC hodlalo v blízkých několika letech svého hitu tak lehko vzdát. Průšvih by ale byl, kdyby kabelová stanice čekala až moc dlouho a zájem o zombie jatka opadl. Jako mnohem logičtější by se jevil celovečerák, který by buď navazoval na první - dejme tomu - tři sezóny, nebo tvořil můstek mezi dvěma sezónami a zapracoval mezi ně trochu velkolepější vyprávění. Vždyť o Walking Dead se jako o filmu přemýšlelo už původně. A vlepit mezi dvě sezóny celovečerák, který by třeba fungoval i samostatně, se zatím nikdo neodvážil (tedy alespoň si na nic podobného nevzpomínám). Rozhodně by to byl zajímavý model, nemyslíte?

---

Vytáhni v hospodě: Darabont původně zamýšlel, že by se několik epizod seriálu nemotalo kolem hlavních hrdinů. Třeba druhou sezónu chtěl otevřít příběhem vojáka, který v Atlantě válčíl s nemrtvými tak dlouho, až se uzavřel do tanku, kterým prolezl v první sérii Rick Grimes. Takže alespoň víte, jak by dopadl.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace