Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Žvejkal dostane vlastní film


ikona
KarelR
star wars
I když ne takový, jaký si asi představujete. 

Jedno si vyjasníme rovnou. Protože jsem vyrůstal na VHS dabingu, moderní návrat ke jménu Chewie zvesela ignoruju. Jeden z nejvýznamnějších sidekicků filmové historie se u nás zkrátka jmenuje Žvejkal, a právě on by mohl brzy vyfasovat vlastní film. Tak trochu.

Nepůjde totiž o umručenou sci-fi, se kterou by chtěl Lucasfilm udělat díru do světa. O Žvejka má zájem režisér starwarsácké komedie Fanoušci Kyle Newman, který hodlá natočit film o jeho představiteli Peteru Mayhewovi. Konkrétně tedy právě o době, kdy se Mayhew snažil zanechat práce v nemocnici a prorazit ve filmu. Jak se mu to povedlo? No přeci tím, že si nasadil kostým obří opice a zahrál si v podivné pohádce se světelnými meči.

Právě do zákulisí jejího natáčení bychom se pak měli ve filmu podívat. A protože jej uvidíme z pohledu chlápka, jehož dny na place měly hodně daleko k normálním, mohlo by to být zatraceně zajímavé. Scénář filmu navíc skončil na loňském Black Listu (seznam nejlepších nerealizovaných scénářů roku), což je jen další bod k dobru. Teď jen aby Newmanův druhý fandovský celovečerák nedopadl stejně průměrně, jako ten první.

---

Vytáhni v hospodě: Původně měl Žvejka hrát kulturista David Prowse (198 cm), ale Lucas mu nakonec navlékl vaderovskou masku. A obsadil místo něj 2 metry a 21 centimetrů vysokého Mayhewa.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (4)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace