Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sequely v čele s Prometheem se ženou vpřed


ikona
st39.6
21 jump streetprometheustedtotal recall
Prometheus se vrátí. A s ním kopa dalších dvojek 

Od premiéry Promethea utekly teprve dva měsíce, šrámy na srdcích fanoušků Vetřelce se proto ještě nestačily zahojit. A Foxové už straší s druhým dílem! Ono se sice se sequelem vetřelčího prequelu počítalo prakticky od začátku, kdy Ridley Scott i Damon Lindelof mluvili o tom, že mají spousty nápadů na pokračování. Navíc každý, kdo Promethea viděl, ví, že si tahle tvůrčí dvojice nechala samotným koncem filmu otevřená zadní vrátka k přímému pokračování (tedy spíš vrata jak do stodoly). Jenže Prometheovi se v kinech nedařilo podle představ, což v kombinaci s negativními reakcemi mohlo studio přimět k tomu, aby si plány na dvojku rozmyslelo. Inu, nepřimělo.

Foxové teď potvrdili, že můžeme počítat s druhým Prometheem, na jehož přípravách se aktivně podílí Ridley Scott (zatím to neznamená, že by byl potvrzen jako režisér, i když je to vysoce pravděpodobné, zato s návratem Fassbendera a Noomi Rapace počítat můžeme, mají to ve smlouvách). Damon Lindelof už by se pod scénář druhého Promethea podepsat nemusel, ve svém nabušeném rozvrhu si na něj bude jen těžko hledat čas. Škoda to úplně není, za jeho absence je totiž vysoce pravděpodobné, že by sequel mohl ... však vy víte co: Dávat smysl!

Kdy se druhého Promethea dočkáme, můžeme jen hádat. Kdyby to Foxové stihli do roku 2015, což je nejpravděpodobnější varianta, znamenalo by to, že se Prometheus objeví po boku druhého Avatara (Cameron nedávno přiznal, že to na rok 2014 nevidí). Pro fanoušky sci-fi by to byl hodně výživný rok, pro 20th Century Fox pak logicky obzvlášť.

Prometheus ani Avatar každopádně nejsou jediné filmy, které mohou počítat s pokračováním. Z letošních hitů i skoro-hitů už můžeme téměř stoprocentně počítat se sequelem pro Spider-Mana, který se pokouší utrhnout Marca Webba, 21 Jump Street, Muže v černém a dokonce i pro Total Recall. S tím studio sice dopředu počítá, moc velké naděje bych si ale nedělal. Zatím to vypadá, že se z Wisemanovy nové adaptace Philipa K. Dicka vyklube sice solidní blockbuster, ale také kasovní debakl. A aby toho nebylo málo, studio si přeje pokračování nahláškovaného Médi. V tomto případě ale záleží na tom, jestli na něj bude mít chuť také Seth MacFarlane, který klasicky tvrdí, že musí najít správnou cestu a tón, aby se do dvojky pustil.

---

Vytáhni v hospodě: Kdyby někoho zajímalo, jak se to bude mít s rozšířeným sestřihem prvního Promethea, tak se žádného nedočkáme. Na Blu-ray a DVD ale najdete kolem čtvrt hodiny vystřihaných scén, na discích u 3D BD verze by se navíc v zahraničí mohlo objevit téměř tři sta minut bonusových materiálů. Snad se alespoň některé dostanou i k nám.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace