Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Potvrzeno: Hobit bude mít tři díly


ikona
KarelR
HobitPeter Jackson
Peter Jackson vysvětluje, proč bude z epického návratu do Středozemě přeci jen trilogie. 

AKTUALIZACE: První část Hobita má premiéru 14.12.2012 (u nás o den dříve), druhá přijde 13.12.2013 a třetí... v létě 2014. Dvojka a trojka tak fasují jen půlroční odstup!

Je tomu pět dní, co se začalo oficiálněji spekulovat o třetím hobitím filmu. A Peter Jackson na své facebookové stránce právě potvrdil, že se mu opravdu nevyhneme. Co vedlo k jeho schválení? O čem bude? A kdy ho uvidíme? Na dvě ze tří těchto otázek vám rád odpoví sám pan režisér:

Teprve na konci natáčení si člověk může sednout a podívat se na filmy, které natočil. Fran, Phil a já jsme nedávno právě tohle udělali, když jsme se poprvé podívali na raný sestřih prvního filmu - a na velkou část druhého. Byli jsme moc spokojení s tím, jak do sebe příběh zapadá. Především nás potěšily silné postavy a herci, kteří je přivedli k životu. To všechno v nás probudilo jednoduchou otázku: Chceme zariskovat a odvyprávět z našeho příběhu víc? Odpověď byla z naší filmařské i fanouškovské perspektivy jasná - bezvýhradné ano.

Víme, kolik by z příběhu Bilba Pytlíka, čaroděje Gandalfa, trpaslíků z Ereboru, vzestupu Necromancera a bitvy o Dol Guldur zůstalo neodvyprávěno, kdybychom tenhle risk nepřijali. Bohatost Hobita, stejně jako některých spřízněných materiálů v dodatcích Pána prstenů, nám dovoluje oživit celý dobrodružný příběh Bilba Pytlíka a jeho role v občas nebezpečné, ale neustále vzrušující historii Středozemě.

Bez dalšího otálení a jménem New Line Cinema, Warner Bros. Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer, Wingnut Films a celého obsazení a štábu Hobita bych tedy rád oznámil, že se ze dvou filmů stanou tři.

Byla to vskutku nečekaná cesta a slovy profesora Tolkiena "příběh, který se při svém vyprávění neustále rozrůstal."

S pozdravem,

Peter J

Nezbývá než dodat, že můžeme premiéru třetího filmu velmi pravděpodobně čekat na Vánoce 2014.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace