Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nemo se opět ztratí. A opět ho najde Stanton


ikona
st39.6
pixar
Studio Pixar odpaluje jeden sequel za druhým. Čeká Nema další úspěch? 

Že se Pixar pustil ve velkém do sequelů, není žádné tajemství. Mezi filmovými fanoušky se od té doby začíná mluvit o tom, že studiu docházejí síly. Sice se nemusí strachovat o tržby, ty jsou i nadále víc než solidní, ale časy, kdy jsme se na další pixarovku těšili jak malá děcka, protože jsme věděli, že nás čeká originální podívaná plná humoru, nápadů a průlomové animace, jsou pryč. Nebo to tak alespoň v posledních měsících vypadá, protože místo toho dostáváme jednu recyklaci za druhou.

Po třetím Toy Story, druhých Autech a druhých (respektive nultých) Příšerkách proto můžeme počítat i s dvojkou Hledá se Nemo. To není žádná novinka, ostatně o tom, že chce Pixar znovu oživit většinu svých starších frančíz, se mluví už dlouho. Teprve teď se ale filmu upsal režisér. A je to opět Andrew Stanton.

Ten se může chlubit tím, že je jeho Nemo druhá nejúspěšnější pixarovka všech dob (hned po třetím Toy Story) a že se mu podařilo finančně uspět i s téměř němým animákem o pojízdné krabici, která sbírá odpadky. Před několika měsíci si ale vyzkoušel svůj první hraný film a ačkoliv John Carter nebyl úplně špatný, v kinech vydělal tak málo, že se zařadil mezi největší komerční průšvihy posledních let. Zastaví to Stantona? Kdepak. Ke hranému filmu se prý vrátí a Disney s tím dokonce nebude mít problém. Tedy pod jednou podmínkou: Stanton mezi tím natočí animák.

Upsat se druhému Nemovi, tedy sequelu filmu, který ho vystřelil ke hvězdám, za těchto podmínek dává smysl. Vnucuje se ale myšlenka, že se Stanton ke své milované rybičce vrací jen proto, že musí. Pravda, vždycky tvrdil, že se dvojce nebude bránit, pokud se najde nějaká originální myšlenka. Což se teď prý stalo. Ale těžko se ubránit pocitu, že si za trest musí odbýt jednu komerční jistotu, aby si pak mohl opět zablbnout. A to pro malého Nema nemusí být dobrá zpráva.

---

Vytáhni v hospodě: Než se podíváme na druhé dobrodružství ztracené rybičky, budeme si moct zopakovat to první. Pixar totiž oprášil staré harddisky a znovu vyrenderoval Hledá se Nemo - tentokrát ve 3D. Obnovená stereopremiéra bude v září a Stantonův hit díky ní možná dosáhne na miliardu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace