Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

DC comicsárny jsou v troubě


ikona
KarelR
christopher nolandcdc comicswarner bros.
Kdy se Marvel dočká pořádné konkurence? 

V Marvel Studios jedou. Za poslední čtyři roky nám naservírovali hned šest úspěšných comicsáren (jen ten Hulk trochu kulhal), jejichž nadvláda skončila Avengers a jejich dosavadními tržbami 1,45 miliardy dolarů. Konkurenční Warneři a DC Entertainment se zmohli jen na bolestivý propadák jménem Green Lantern, který bude mít nejspíš za následek restart celé postavy. A pochopitelně můžou machrovat s batmanovskou trilogií.

Jenže Temný rytíř povstal si za pár týdnů odbude premiéru a jedinou DC comicsárnou, která má jistou existenci, je prakticky dotočený Man of Steel Zacka Snydera. Nový Superman přiletí do kin v červnu 2013 a pak... pak si u Warnerů užijí zatraceně dlouhé sucho. Zatímco totiž Marvel do roku 2015 vytasí přinejmením šest filmů (čtyři už mají i potvrzené premiéry), DC nám mimo comebacku Kal-Ela nenabídne zhola nic.

Toť nové informace od zákulisních zdrojů, které tvrdí, že si Warneři a DC s comicsy zkrátka nevědí rady. Původním plánem bylo vrazit minimálně reboot Batmana a Justice League do produkčních rukou Christophera Nolana. Jenže ten svět nyní ujistil o tom, že další comicsové výpomoci určitě neplánuje (nastartování Man of Steel mu stačilo). A rozhodně ho nezajímá ani zrod největšího supertýmu od DC, ani další inkarnace temného rytíře.

U Warner Bros. tak zůstávají na holičkách, protože se jim doteď nepodařilo rozlousknout další DC postavy (Wonder Woman, Flash...). A následující nejméně tři roky budou mít docela problém s blockbusterovými jistotami. Ano, třetí Batman jim do konce roku vydělá balík a dva díly Hobita by také neměly selhat. Jenže čtvrtý netopýr stoprocentně nebude, Harry Potter je pryč, a dřív než v roce 2015 neuvidíme ani nové comicsové sólovky, ani týmovku Justice League, z níž by se jednotlivé postavy měly odpíchnout k vlastním bijákům.

Warneři proto musejí doufat v obří úspěchy filmů jako Pařba ve Vegas 3, Pacific Rim, 300: Battle of Artemisia, Journey 3 nebo Need for Speed. Už loni totiž přišli o pozici nejúspěšnějšího hollywoodského studia (přejel je Paramount díky Transformers 3). A jestli rychle nepřijdou se spásnými nápady, jejich budoucnost asi nebude zrovna růžová.

---

Vytáhni v hospodě: Jaký je vlastně nejvýdělečnější film všech dob? Když zohledníte inflaci, vyhrává Jih proti Severu od MGM. Oficiálně rekordní Avatar okupuje až čtrnáctou pozici.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (24)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace