Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cameron (opět) mění plány


ikona
Shushika
battle angel alitajames cameronproject 880
 

Příští rok oslavíme dekádu bez jediného plnotučného filmu Jamese Camerona. Dokumenty formátu IMAX, které se do Horních Kotěhůlek, kde se stále promítá na prostěradlo, ani nedostanou, samozřejmě nepočítáme. Zase tak pragocentričtí či bratislavocentričtí (vzhledem k našim čtenářům ze Slovenska) zase nejsme. Dlouholetá zkušenost s Jamesem Cameronem nás však nutí neradovat se předčasně a pro jistotu považovat kterýkoliv z jeho projektů za zahájený až v okamžiku, kdy bude doveden do zdárného konce a my budeme obdivovat první plakáty, které jsou většinou neklamnou známkou toho, že "už je to tady". Věčný váhavec James opět mění své plány a s dívčinou s velkou zbraní a v odění z přiléhavého neoprénu, v příběhu Battle Angel adaptovaném dle komiksu Yukito Kishiroa, se ještě nějaký ten rok na plátně nesetkáme. Nejdřív tak koncem roku 2009/10. Což už je samo o sobě značně sci-fi datum, neboť z něj cítíme hvězdný prach druhé vesmírné odysey.

Velký James se chystá na jiné 3D dobrodružství, které jej má podle jeho vlastních slov na Battle Angel připravit ještě lépe. Společně se studiem 20th Century Fox zanedlouho rozjíždí natáčení snímku, který prozatím nese značně kryptický název Project 880 a do kin by měl být uveden už někdy v roce 2007. Což je na Camerona značně šibeniční termín. Už kvůli tomu, že v těchto dnech teprve sedí v kalifornské Santa Barbaře a dopisuje scénář. Podle všeho je Project 880 zástupným označením za snímek Avatar, který Cameron ohlásil již před několika lety, ale nakonec jej, stejně jako všechny další, odstavil na vedlejší kolej kvůli Titaniku. Avatar je opět sci-fi a má vyprávět o lásce, která se odehrává za velké intergalaktické války. Jeho tvůrce příběh popisuje jako „hodně nadupanou sci-fi“. Bodejť by ne, když je v plánu, že Avatar bude prvním filmem, jemuž bude předcházet MMORPG hra, ve které se diváci budou moci seznámit se světem, do kterého bude později zasazen filmový příběh.

Hmm, hezký nápad, ale všichni víme, jak filmové licence v herním světě končí. A když nepřitáhl hráče ani Matrix Online, jakou šanci má nový Cameron? S tím velkolepým startem to bude ještě hodně zajímavé. Sám Cameron k oběma plánovaným filmům říká: „Když jeden, tak i druhý. Oba využívají stejnou technologii. Oba budou natočeny v novém High Definition 3-D“. Ale jak už bylo řečeno, nejásejme předčasně, protože se ještě mnohé může změnit. Cameron totiž ohledně uvedení obou projektů do kin ještě dodává: „Nebudeme podávat žádné víno, dokud nenastane jeho pravý čas“. Nastane vůbec někdy, Jamesi?;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace