Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Van Helsing bude ve stylu Temného rytíře


ikona
st39.6
batmanstar trek 2
Nolanův přístup k Batmanovi inspiruje skoro každého 

Zpívat ohranou písničku o tom, jak je Hollywood v posledních letech neoriginální a čím dál častěji se spoléhá raději na osvědčená jména a značky, než aby se odvážil do zajímavých ale riskantních projektů, asi nemá smysl. Takže rovnou k věci: Universal chystá další verzi Van Helsinga, kterého naposled ztvárnil Hugh Jackman pod dohledem Stephena Sommerse. Byla to přeplácaná šílenost, ale dalo se u ní dobře bavit. Jenže to podle současných tendencí není ideální podoba blockbusteru. Dnešní blockbustery musejí být temné, dramatické a ještě by mohly odpovídat na otázky jako "Odkud pocházíme?" nebo "Proč vůbec existujeme?". Počkat, to už tu vlastně letos bylo. Dnešní velkofilmy se prostě od zábavy stále vzdalují.

Důkazem toho budiž právě Van Helsing. Scenáristická dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (která stojí za novým Star Trekem nebo Transformers) ho dostala na starost téměř kompletně - postará se o scénář a zároveň ho bude produkovat (spolu s Tomem Cruisem, který se motal i kolem hlavní role), což znamená, že budou tihle kolegové zodpovídat vlastně za všechno, co se bude ve filmu dít. No a právě Kurtzman a Orci se rozhodli, že Van Helsinga hodlají po vzoru Nolanova Temného rytíře ukotvit v realitě.

Sommersův pokus byl podle nich úplně mimo (a třeba předchozí Van Helsing v podání Anthonyho Hopkinse byl rovnou parodií), což je cesta, kterou se tahle dvojice nehodlá znovu vydat. Nového Van Helsinga chtějí pojmout zemitěji, syrověji, vážněji a s větší úctou k hororovým předlohám.

Sice se jedná o současný trend, ale stejně se nabízí otázka, jestli to není škoda? Van Helsing skýtá námět, který by se mohl rozkvést ve vymazlenou hravou fantasy, v níž by se někdo šikovný mohl neuvěřitelně vyblbnout. Místo toho hodlají Kurtzman s Orcim uchopit sušším způsobem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace