Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: The Amazing Spider-Man


ikona
Mr. Hlad
amazing spider-manprvní dojmy
Pár hodin po projekci vám přinášíme první dojmy z nového Spider-Mana. Jak se tenhle restart povedl?  

Restart Spider-Mana provází docela dost problémů. Letos se o něm nemluví tak, jak by si tvůrci představovali, protože konkurenční projekty Avengers a Temný rytíř povstal do toho šlapou nebo šlapaly výrazně úderněji, spousta lidí má pocit, že začínat se Spideym znovu je vůbec dost blbý nápad a upoutávky nebyly úplně nejpřesvědčivější. Před pár hodinami se navíc na internetu objevil sestřih všech trailerů a klipů, který toho prozrazuje možná víc, než by se studiu Sony líbilo. My vám teď, pár hodin po projekci, můžeme ve dvou odstavcích říct, jak to dopadlo.

Jak to vidí KarelR
Takže nakonec příjemné překvapení. Jestli se vám zdálo, že někdo tvůrčímu týmu Amazing Spider-Mana pustil Batman začíná, a řekl, že přesně takhle to musí vypadat, nebyli jste daleko od pravdy. Nový Spidey je nepříliš rozmáchlou podívanou s hmatatelným důrazem na postavy, která se v trailerech marně snažila tvářit jako epická blockbusterová pecka. Tou pavoučí reboot není, vůbec to ale neznamená, že jde o špatný film. Ba naopak, je to moc sympatický biják se skvěle zahraným hlavním hrdinou, jehož nepavoučí trable jsou daleko zajímavější, než povrchní digitální atrakce. Marcu Webbovi se totiž daří perfektně prodat Peterovo pátrání po minulosti a ty emocionálnější části příběhu, a jeho filmu víceméně škodí akorát to, že do něj musí nacpat zrod superhrdiny, obří ještěrku a pár akčních scén, které spadají maximálně do škatulky ‚ok‘. Mohlo to být kratší, mohlo to mít mnohem lepšího záporáka a nemuselo to zrecyklovat tolik scén z Raimiho jedničky. I v téhle podobě je ale Amazing Spider-Man povedeným dramatem se solidní dávkou humoru, na jehož pokračování se těším už teď. Dějový náběh je tu velice slibný a Garfield se v roli rozervaného superteenagera vyloženě našel.

Jak to vidí Mr. Hlad
The Amazing Spider-Man z upoutávek nezvládl úplně přesvědčit, že dokáže obstát vedle třetího Batmana a extrémně výpravných Avengers. Pokud tedy půjdete do kina na „ten třetí comics“, nejspíš vás čeká velmi příjemné překvapení. Je fakt, že co se akce týče, na marvelovskou týmovku Spidey nemá a i když Marc Webb zvládá dávkovat bitky a výbuchy ve víceméně nadprůměrné kvalitě, na špičku to jednoduše nestačí. The Amazing Spider-Man je naštěstí mnohem víc o Peteru Parkerovi než o Spider-Manovi a právě tady Webbovy schopnosti pracovat s postavami, přepínat mezi humorem, vážně míněným (a sakra dobře fungujícím) dramatem a milou romantikou zafungují na sto procent. Navíc se může opřít o výborné herce v hlavních rolích (i když osobité herectví Emmy Stone dost trpí díky dabingu) a velmi chytře vyprávěný příběh. Spidey není revoluce ani film, na který byste chtěli jít do kina třikrát, jen abyste se pokochali likvidací Manhattanu. Je to jen sakra dobře odvedená práce prakticky po všech stránkách.

Takže do toho kina běžte.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace