Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pixar to zas dokázal: Rebelka okouzlila Ameriku


ikona
Cival
pixartržby
Jak moc zbila upírobijce Abrahama Lincolna zrzavá princezna Merida? 

Třináct filmů, třináct kasovních úspěchů. Kdo začal po utrápeném sequelu Aut a stereotypních trailerech na novinku Brave pochybovat, ten se mohl nechat – už tak nějak tradičně – překvapit o uplynulém víkendu, kdy do kin vstoupila právě čerstvá pixarovka o rusovlasé princezně Meridě. Klasicky střižená dobrodružná pohádka (což je věc pro Pixar nezvyklá), situovaná do skotských hvozdů a vybavená divokým českým názvem Rebelka, se i s poměrně klidnou kampaní zvládla prodrat na výsluní a vydělat velký balík peněz. Za první víkend totiž Brave utržilo 66 milionů dolarů.

Značka Pixar evidentně stále funguje a studiu nedělá problém se trefovat tak přesně do černého, jako to zvládá hlavní hrdinka Brave. Rebelka se zrzavou kšticí utržila po premiéře dokonce víc peněz než třeba před čtrnácti dny trojka Madagaskaru – neokoukaná látka tak trumfla zajetou sérii, což se vždycky sakramentsky cení.

AMERICKÉ TRŽBY HITOVEK OD PIXARU

Studio Pixar si díky tomu připsalo do portfolia další, v pořadí už třináctý snímek, jenž se po premiéře vyhoupl na první místo kasovního žebříčku. Ten sice s ohledem na multimilionový merchandising a ohromné prodeje nosičů pro domácí kina není pro Pixar jediným stěžejním ukazatelem, minimálně ale značí, že král na poli rodinných animáků stále nehodlá opustit svůj trůn. A nic na tom nemění ani skutečnost, že kritici tentokrát nejsou z nové pixarovky uvytržení, ale jen ji lehce chválí jako poctivě odpracovaný animák bez vyšších ambicí a silnějších emocí.

Samozřejmě mnohem víc si recenzenti podali brakový akčňák Abraham Lincoln: Lovec upírů. Podle většiny z nich je upířina režiséra Timura Bekmambetova nemile mdlá a nenaplňuje svůj pokleslý potenciál. Běžní diváci v ní sice trochu té šťavnatosti našli (IMDb rating 6,5/10 je solidní), do kina jich ale mnoho nepřišlo, a tak tenhle extravagantní Lincolnův životopis jen těsně odvrátil komerční K.O. v prvním kole. Film za sedmdesát milionů dolarů utržil o prvním víkendu 16,5 milionu a v Americe nastřádá jen něco málo přes čtyřicet mega, takže se bude muset zachraňovat v Evropě a na videotrhu. Smůla.

Naopak v pohodě jsou nadále chlupáči a opeřenci z Madagaskaru. Dalších 20 milionů jim zajistilo stříbrnou pozici i pod tlakem Pixaru, přičemž tohle završení trilogie aktuálně přepočítává 157 milionů z Ameriky a dalších dvě stě ze zbytku světa.

Na čtvrtém místě se snaží sci-fi Prometheus se sto miliony z Ameriky a 260 celkově.

Až na pátý flek pak spadl muzikál Rock of Ages, který u diváků propadl a prodělává i přes mediálně vděčnou účast Toma Cruise, jenž tu hraje rockového frajera nejtěžšího kalibru.

Za líbivou fantasy Sněhurka a lovec je další komediální fiasko Můj otec je šílenec s Adamem Sandlerem, dál se samozřejmě bijí Avengers a hitoví Muži v černém.     

Bohužel až na desátém místě, a to se třemi miliony, debutoval menší snímek Seeking a Friend for the End of the World se Stevem Carellem a Keirou Knightley. Film nudí průměrnými ohlasy i slabými tržbami

Kompletní žebříček tržeb zde.

O příštím víkendu vyzve přisprostlý Méďa striptéry z Bez kalhot, ale i hrdiny melodramatu People Like Us a novinku Tylera Perryho Madea's Witness Protection. Go, Méďa, go!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace