Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #146 o sportovcích a Batmanovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Můžou hrát basketbalisté ve filmu? Je Shia LaBeouf magor nebo umělec? A dá se tančit na Pulp Fiction?  

Poslední červnový výplach

Rada týdne
Filmový a herecký svět má problém. Zatímco poctivě vystudovaní profesionálové občas nemůžou zavadit o práci a jsou rádi, že můžou hrát v nekonečném televizním seriálu z prostředí obrábění kovů nebo agresivního světa firem vyrábějících rovnátka, spousta sportovců a atletů se cpe na filmová plátna. Neumí hrát, ale jsou slavní, a tak si myslí, že utáhnou i hollywoodský blockbuster. Gary Oldman na to má ale trošku jiný názor a rád se o něj podělí.

Marketing týdne
Třetí Batman tu bude už docela brzy, a tak je na čase pořádně to rozjet s kampaní a připomenout divákům, že letošní comicsový rok nepatří jen Avengers a Spider-Manovi. A pokud bude kampaň vypadat jako tenhle billboard, který je k vidění v Hollywoodu, neměl by to být problém. Zapomeňte na grafiku, 3D nebo podobné oblbováky, tohle je regulérní díra a někdo si s ní pěkně vyhrál.

Klip týdne
Shia LaBeouf už se několikrát projevil jako člověk, který asi není úplně stavěný na to, aby z něj byla absolutní herecká hvězda. Na to je to trochu velký podivín se slabostí pro rvačky s novináři. A ani klip Fjögur píanó od kapely Sigur Rós mu nejspíš moc nepomůže. Navíc tu z něj uvidíme víc, než bychom si přáli, takže není od věci varování, že klip obsahuje materiál určený dospělým, děti by tudíž klikat neměly. A já k tomu jen ocituji legendární dvojici Mlíko a Sejra „:Tohle nechápu. - Já taky ne. To musí bejt umění."

Muzikál týdne
Je jen málo režiérů, kteří by si lajsli udělat Bondovku a hned na to se vrhnout na divadelní muzikál, Sam Mendes na to ale koule má. Teď ho sice plně vytěžuje Skyfall, ale hned jak skončí, tak začne pracovat na Karlíkovi a továrně na čokoládu. Muzikál by měl mít premiéru v Londýně ne dřív než v červnu příštího roku, každopádně lístky už si můžete rezervovat od října. Jisté je, že se to celé bude hodně lišit od předlohy Roalda Dahla a že nové písničky dodá Marc Shaiman, jenž dělal třeba Hairspray.

Focení týdne
Minulý týden jste ve výplachu mohli vidět parádní fotku plnou hereckých a filmových hvězd, které jsou nebo byly nějak spojeny se studiem Paramount. Teď tu máme video, kde se můžete podívat na to, jak celé focení probíhalo. Photoshop si tentokrát dal víceméně pauzu, protože všichni přišli na místo a nebylo nutné v počítačích dosazovat Adama Sandlera vedle Morgana Freemana. Na druhou stranu kdyby tam někdo hodil granát, Hollywood to může prakticky okamžitě zabalit.

Trailer týdne
Hudební Rock of Ages prý není kvalitativně žádný zázrak a ani diváci se na Toma Cruise moc nehrnou. Škoda. Každopádně možná byla chyba v propagaci, protože sluníčkový film o tom, jak cool byla osmdesátá léta, možná nezajímá tolik lidí jako osobitá úchylárna od Davida Lynche.

Remix týdne
Pulp Fiction už je s námi docela dlouho, pořád jde však o obří kult, a tak nejspíš nehrozí, že by se na něj zapomnělo. Fanoušci rozhodně nezapomínají a teď se objevil zremixovaný trailer, který s pomocí filmových zvukových efektů a hlášek dělá z obyčejného traileru něco, na co by se po šesti dvanáctkách dalo třeba i v nějakém hodně osobitém klubu pařit.

Pravda týdne
Hollywood lže, to je jasné. My to ale máme rádi a upřímně litujeme každého, kdo chodí do kina a odškrtává si v napínavých scénách prohřešky proti fyzikálním zákonům nebo pečlivě počítá, jestli Jason Statham nevystřelil z šestiranného revoluveru sedmkrát. My si ten sedmý výstřel rádi užijeme, když je zpomaleně a doplněný nějakou kulervoucí hláškou. Každopádně pokud vás zajímá pravda a rádi byste věděli, jak to vypadalo na place při natáčení dnes již legendárích scén, stačí kliknout sem. Avengers a Godzilla jsou dle našeho názoru nejlepší.

Promítání týdne
Novinka Wese Andersona Až vyjde měsíc se údajně opravdu povedla. Tenhle režisér je osobitý, originální a rozhodně ne pro každého, každopádně oceňujeme jeho snahu zůstat svůj. A s tím se pojí i fakt, že ke svým filmům občas natočí ještě nějaký kraťas. Teď spolu s Jasonem Schwartzmanem vypustil do světa dvouminutový kraťas, v němž hrdina Až vyjde měsíc pouští malým skautům film Až vyjde měsíc. Jasné, ne?

Duel týdne
Minule jste se měli vyjádřit k chystanému remaku Sedmi statečných s Tomem Cruisem v hlavní roli. A je to 50/50, půlka z vás by tomu šanci dala, druhá o tom nechce ani slyšet. Ale stejně to Cruise nejspíš nezajímá.

Dnes si dáme Jurský park. O čtvrtém filmu se mluví docela dlouho, teď už ale známe i jména scenáristů a chybí jen režisér. Koho byste rádi viděli na místě Stevena Spielberga? Vaše tipy pište klasicky do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace